Noutăți Tehnică

Toyota, Mazda și Denso își unesc forțele electrice în EV C.A. Spirit Co., Ltd

Cei doi constructori Japonezi au anunțat încă de acum câteva luni un parteneriat cuprinzător ce va include – printre altele – o fabrică la comun de 1,6 miliarde de dolari în America, dar și dezvoltări comune pe partea tehnologiilor electrice.

Toyota și Mazda se află, desigur, și ei în cursa introducerii de automobile electrice – însă avansul celor de la Nissan spre exemplu este deja considerabil. Aceasta deoarece Toyota a fost până acum mai degrabă preocupată de tehnologia pilelor de combustibil (fuel cell), rezultatul fiind modelul pe hidrogen Mirai – în timp ce Mazda este un producător prea mic pentru a putea acoperi costurile cercetării și dezvoltării de platforme electrice. Ambițiile de a concura în sectorul electricelor există însă – spre exemplu cei din urmă au anunțat deja electrificarea tuturor modelelor Mazda noi din 2035, până atunci producătorul având în plan introducerea modelelor mild hibrid și chiar a unuia pur electric din 2019, cu modele PHEV (plug in hibrid EV) sosind din 2021.

Pentru a dezvolta mai rapid și mai ieftin soluții electrice, Toyota și Mazda au decis crearea unei noi companii specializate împreună cu Denso, un producător global de componente major, denumită „EV C.A. Spirit Co., Ltd.” Inițial staff-ul va cuprinde cam 40 de persoane provenite din rândul celor trei companii, cu Toyota oferind platforma TNGA, Mazda expertiza sa în materie de product planning și dezvoltare asistată de computer, în timp ce Denso va aduce knowhow-ul său în materie de tehnologii electronice. Din noua colaborare ar trebui să rezulte o gamă întreagă de modele electrice – inclusiv automobile, SUV-uri și chiar vehicule comerciale. Mai mult, noua companie acceptă colaborări și din partea altor producători auto sau de componente, țelul final fiind dezvoltarea unei noi platforme comune ce va putea fi adaptată pentru diferite modele EV destinate tuturor mărcilor implicate.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE