Știri Video

Toyota Highlander vine din Japonia, nu din Scoția

Toyota Highlander vine din Japonia, nu din Scoția

Toyota Highlander va deveni disponibil și în Europa, gata să se alăture game de SUV-uri în continuă expansiune. Datele autohtone de producție pentru martie și aprilie ne oferă indicii cu privire la dimensiunile crizei coronavirus în sectorul industriei auto locale. Iar Opel lansează aplicație nouă pentru modelele sale electrificate.

Constructorul japonez Toyota pare hotărât să iasă cât mai repede din criza mondială provocată de virusul Sars-Cov-2 (corona), inclusiv în Europa. De pe 11 mai a repornit activitatea la încă două locații de producție de pe Bătrânul Continent – în Turcia și Marea Britanie – după ce anterior se întorseseră la lucru angajații din Franța și Polonia. În plus, compania a lansat recent două noi SUV-uri – micul Yaris Cross și versiunea regională a modelului cu șapte locuri Highlander.

Toyota Highlander vine din Japonia, nu din Scoția

Pentru britanici, numele „Highlander” are conotații regionale – însă pentru japonezi acesta va deveni cel mai mare model cu tracțiune integrală disponibil în Europa. Cu trei rânduri de locuri și spațiu la bord pentru șapte persoane, Toyota Highlander se va poziționa în gamă deasupra modelelor RAV4, C-HR și noul Yaris Cross. Așadar, un model dedicat familiștilor – inclusiv spațiul dedicat bagajelor este cât se poate de generos: 658 / 1909 litri. SUV-ul a fost dezvoltat pe baza platformei TNGA-K și pare identic cu versiunea dedicată pieței nord-americane.

Toyota Highlander vine din Japonia, nu din Scoția

În Europa, Toyota Highlander va deveni disponibil doar în format hibrid. Sub capotă se află un propulsor pe benzină de 2,5 litri (ciclu Atkinson) asistat de câte un motor electric pe fiecare punte (AWD-i) și de un set de acumulatori cu o tehnologie cam demodată – NiMh. Puterea totală este de 244 CP, iar consumul mediu de 6,6 litri, în ciclul WLTP.

În perioada martie-aprilie 2020, în România au fost produse un număr de 32.033 autoturisme, cu 62,82% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Pe modele, producția de autoturisme in primele patru luni ale anului 2020 se prezintă totuși destul de bine, cu Ford EcoSport și Puma la conducere (53.526 unități), urmată de Dacia Duster cu 50.220 exemplare.

Toyota Highlander vine din Japonia, nu din Scoția

Noua aplicație „myOpel” oferă funcții specifice pentru Opel Corsa-e și Opel Grandland X Plug-in-Hybrid – posesorii acestor modele pot afla direct de pe smartphone nivelul de încărcare al bateriei, selecta ora de încărcare și porni aerul condiționat oricând. Aplicația „myOpel” oferă, de asemenea, notificări importante, cum ar fi programarea în service.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE