Noutăți

Toyoda Gosei Flesby II este cel mai soft concept de la Tokyo

Dacă sunteți un fan al Saloanelor auto internaționale veți ști că majoritatea au particularitățile lor – Geneva este raiul producătorilor exotici, Los Angeles are o extrem de faimoasă competiție de design, iar Tokyo Motor Show este de-a dreptul exuberant prin numărul debordant al curiozităților automobilistice.

La ediția de anul acesta, ce pornește la drum pe 25 Octombrie cu zilele dedicate presei de specialitate, oferind apoi acces publicului până pe 5 Noiembrie, conceptul Toyoda Gosei Flesby II va concura cu siguranță pentru premiul cel mare acordat ciudățeniilor, ce doar uneori ar putea trece și drept automobile. Nu am greșit denumirea – Toyoda Gosei nu are nici o legătură cu Toyota în afară de cea de furnizare de componente, fiind o firmă specializată în producția de cauciuc și piese din mase plastice pentru sectorul auto.

Astfel, exteriorul ce pare inspirat de o jucărie destinată mai ales bebelușilor, cu elemente masive din material plastic moale, previzionează un automobil ultra-compact din anul 2030 ce se îngrijește în mod special de siguranța pietonilor. Mai mult chiar, conform Toyoda Gosei, forma automobilului ar putea fi flexibilă datorită utilizării „e-rubber”, un material de generație nouă ce își poate schimba forma în urma unor impulsuri electrice. Zonele verzi, de protecție exterioară sunt de fapt transparente parțial, cu LED-uri în interior ce pot forma mesaje pentru ceilalți șoferi sau pentru pietoni. Și la interior compania vrea materiale moi, ce absorb impactul, pasagerii fiind complet înconjurați de acestea – la rândul lor dotate cu LED-uri pentru a comunica diferite informații.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE