Știri

Sport Utility Vehicle – electric cu Audi E-Tron sau „MT” cu Roush Super Duty F-250

Ce spuneți de perspectiva disponibilității unui SUV electric de la Audi – modelul E-Tron va fi disponibil până la sfârșitul anului cu o autonomie de 400 km sau, dacă aveți treabă în America, de o plimbare cu un „monster truck” legal, noul Roush Super Duty F-250?

Audi are grijă ca primul său model complet electric – crossover-ul E-Tron să fie în atenția fanilor săi și nu numai: spre exemplu, la Salonul Auto de la Geneva a sosit sub formă de prototip camuflat pentru a anunțat plecarea unei flote de câteva sute de exemplare în testele finale. Acum el a ajuns iar în atenția noastră odată cu informarea oficială cu privire la autonomia sa – 400 km în noul ciclu WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure).Iar Audi nu a oferit un comunicat sec – ci a decis că e nevoie de ceva mai „dramatic”: un E-Tron a făcut o plimbare până la o facilitate Siemens AG din Berlin, dotată cu o „cușcă” Faraday pentru a demonstra cât de sigur este noul lor SUV, chiar și când este… fulgerat la propriu.


De cealaltă parte a Atlanticului este posibilă o apariție cel puțin la fel de impresionantă – chiar dacă din cu totul alte motive. Aici avem de-a face cu cel mai nou proiect de la Roush – un specialist aftermarket cunoscut pentru dragostea sa pentru modelul Ford Mustang. De această dată tunerul și-a îndreptat atenția asupra modelului F-250 Super Duty, pe care l-a transformat într-un adevărat „monster truck”: suspensie Fox 2.0, jante Roush de 20 inch, pneuri de 35,3 inch BFGoodrich KO2 All-Terrain, un nou sistem de evacuare – precum și o multitudine de elemente vizuale tradiționale pentru tuner-ul american, regândite însă pentru a se potrivi cu caracterul utilitar al masiv-ului pickup.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE