Motorsport Noutăți

Spectacol pe ploaie la Cupa FRK la karting

Iancu Alexandru, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, și Ștefan Mihnea, la clasa KF2, sunt câstigatorii Cupei FRK, competiție care a deschis sezonul național de karting 2014 organizat de Federația Română de Karting.

karting 1

Circuitul de la Târgu Secuiesc, cel mai nou dezvoltat în România, a găzduit în acest weekend Cupă FRK, prima competiție din calendarul pe 2014 al Federației Române de Karting (FRK). Ploaia a fost factorul care a influențat decisiv evoluția piloților în cele două zile de concurs și a garantat un spectacol total.

Calificările de la clasa Pufo au fost dominate de Alexandru Iancu, pilotul echipei Real Racing parcurgând cel mai rapid tur de circuit cu timpul de 1:01,654. Și duminică, Alexandru Iancu a avut o evoluție perfectă și a reușit să se impună la clasa Pufo, podiumul fiind completat de Matia Curuia (JMS Performance) și Vlad Ceanga (Real Racing). a€œA fost un sfârșit de săptămâna dificil, cu ploaie, dar sunt foarte fericit că am reușit să câștig prima cursă din programul intern. Sunt pregătit pentru primul meu sezon la clasă Pufo și mi-ar plăcea să devin campion național la sfârșitul anului”, a spus Alexandru Iancu.

Eveniment de karting în weekend

La clasa Mini, piloții echipei Real Racing au fost cei mai rapizi în calificările de sâmbătă, Andrei Ponta, Kristopher Schlett și Andrei Margarit terminând pe primele trei poziții. Și în prefinală de duminică ordinea a fost aceeași, Cristian Feier (3G Motorsport), David Bucs (CSSK) și David Șerban (JMS Performance) intrând în top 6. În marea finală de la clasă Mini luptă pentru victorie s-a dat între Andrei Ponta și Kristopher Schlett, ultimul reușind să câștige Cupă FRK după un duel senzațional. Pilotul echipei CSSK, David Bucs a făcut și el o cursă bună și în final și-a asigurat poziția a treia. a€œA fost o luptă frumoasă pentru prima poziție cu Andrei, colegul meu de echipă. Se anunța un sezon interesant în care vreau să mă lupt pentru titlu la clasă Mini. Este o concurență puternică în cadrul propriei echipe, dar tocmai de aceea este frumos acest sport”, a spus și Kristopher Schlett.

Cel mai rapid în calificările de la clasă KFJ a fost Andrei Vajda, pilotul echipei Go Kart Team parcurgând un țur de circuit cu timpul de 01m:02,200. În prefinală, Andrei Vajda a terminat pe locul secund, fiind depășit de Daniel Vasile (BRT), în timp ce Robert Uturas (CSSK) s-a clasat pe 3. Daniel Vasile a fost mai bun decât Andrei Vajda și în finală reușind să se impună la clasă KFJ, podiumul fiind completat de Vlad Gyenge (BRT).

La clasa KZ2, Ștefan Mihnea a fost cel mai rapid pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămâna. Pilotul echipei JMS Performance a fost cel mai rapid în calificări, s-a impus în prefinală și a câștigat apoi finală în față lui Andrea Raimondi (BRT). Podiumul clasei KZ2 a fost completat de Lucian Radu Babaioana, pilot al echipei Trans Kart Racing. a€œMa simț extraordinar după această prima etapă. Împreună cu echipă JMS Performance am avut o evoluție excelentă în acest weekend la Cupa FRK.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE