Noutăți

Specialiștii nu dorm – BMW merge la RETTmobil, Daimler la IFAT 2018, iar Mercedes-Benz prezintă noua Clasă V Night Edition

Târgurile de specialitate nu sunt ocolite nici de marii producători, dovadă fiind prezența importantă a Grupului BMW la RETTmobil 2018 sau a rivalului Daimler la show-ul IFAT – însă noi nu am uitat să fim atenți și la ceea ce se întâmplă în zona noastră de „confort”.

RETTmobil 2018, desfășurat la Fulda între 16 și 18 mai, are parte – deja o adevărată tradiție – de prezența modelelor speciale realizate de Grupul BMW pentru a îndeplini misiuni în cadrul echipelor specializate de salvare, de pompieri, medicale de urgență și celor ale poliției. Nu mai puțin de șase vehicule – pe două sau patru roți, a adus BMW la ediția cu numărul 18, noutatea absolută fiind reprezentată de SUV-ul BMW X3 xDrive20d transformat în vehicule de comandă pentru serviciile de pompieri (în galerie le aveți pe toate la un loc).


Avem inclusiv noutăți autohtone de la BMW – „Heroes of Bavaria”, o colecţie a celor mai importante maşini de curse BMW şi o serie de picturi semnate de Adrian Mitu fiind prezentate la LeMay – Muzeul Auto al Americii. Expoziția a fost inaugurată pe 12 mai sub titlul complet de „Heroes of Bavaria – 75 Years of BMW Motorsports” și este însoţită şi de o serie de acuarele ale lui Adrian Mitu realizate în cadrul proiectului 100 de ani BMW. Cele 101 de tablouri realizate de Adrian Mitu sunt în colecţia Fundaţiei Fundaţia BMW Car Club of America şi vor însoţii pe viitor toate proiectele organizaţiei.


Daimler în schimb a mers cu întregul său portofoliu de vehicule comerciale ușoare la IFAT, cel mai mare târg specializat pe managementul apelor, apelor reziduale, deșeurilor și materialelor brute – între 14 și 18 mai fiind ocupați să expună numeroase modele din oferta mărcilor Mercedes-Benz și Fuso. Compania a inclus de toate, de la noul Sprinter la versatilul Unimog, trecând prin camioane precum marele Econic sau compactul Fuso Canter și neuitând nici măcar de noul pickup, Clasa X.


Poate mai importantă este totuși lansarea noii ediții speciale „Night Edition” a van-ului Clasa V, ce aduce cu sine nu doar măsura luxului cu care ne-a obișnuit Mercedes pe modelele sale ultra-premium, ci inclusiv tușele sportive pe care le asociem cu AMG. „People carrier-ul” Mercedes nu va doborî recorduri pe circuitele lumii, însă cu siguranță pasagerii vor aprecia plusul de stil oferit de noile accente de design de culoare întunecată, precum și elementele sportive aduse de componentele semnate de AMG. Clasa V mai are parte și de jante exclusive AMG de 19 inch, Night Edition fiind oferit pe modelul V250 d, propulsat de un diesel de 190 CP și pornind acasă în Germania de la prețul de 55.260 euro.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE