Motorsport Știri

Skoda are o ediție specială Fabia dedicată victoriei din WRC 2

Cel mai probabil constructorul ceh nu este primul brand asociat competițiilor motorsport, dar asta nu înseamnă că Skoda nu se va lăuda cu „cel mai de succes an din istorie în motorsport” – modelul Fabia fiind responsabil pentru victoria în campionatul WRC 2.

Exceptând versiunea vRS, o Fabia are tot atâtea valențe sportive cât are o nucă capabilități de „chef” în bucătărie – însă totuși ambele sunt extrem de folositoare în mâini pricepute. Astfel, pe traseele de WRC2 și Fabia este o „cu totul altă mâncare de pește” – motiv pentru care Skoda își poate permite să sublinieze astfel de legături. Producătorul din Mlada Boleslav a decis să prezinte noua ediție limitată „WRC 2 2017 Champion”, care se va face remarcată ușor dacă clientul va alege combinația jantelor de 17 inch Savio vopsite în verde strălucitor (culoarea albă a caroseriei și neagră a plafonului mai poate fi asortată și acelorași jante speciale vopsite în alb sau negru).

În plus, noua ediție limitată este echipată cu cel mai puternic propulsor disponibil pentru Fabia – 1.4 TSI de 125 CP, care în versiunea cu transmisie automată DSG va ajunge la 100 km/h în 8,8 secunde și se va plafona dincolo de pragul celor 200 km/h. Iar asta nu este tot, deoarece viitorii proprietari vor mai avea parte și de o suspensie sport cu o setare mai fermă a amortizoarelor și o gardă la sol redusă, precum și de un nou sistem de evacuare, cu un sound mai dinamic. La interior, Fabia sosește cu un nou volan, mai sportiv, precum și cu scaune speciale – în timp ce Skoda va oferi doar 1300 de exemplare fanilor de pe 21 de piețe, printre ele Cehia, Germania, Franța, Suedia sau Finlanda.

Dacă Fabia nu vi se pare totuși suficient de specială ați putea face în schimb o călătorie în Australia, unde divizia locală Audi a anunțat disponibilitatea noii versiuni R8 „Neuberg Edition” – o trimitere la noul Audi Motorsport Competence Center din Neuburg an der Donau. Bazată pe versiunea Plus – deci doritorii vor avea parte de toți cei 600 de căluți ai V10-ului aspirat natural de 5,2 litri – noua ediție specială vine la pachet și cu elemente high-tech… mobile, în speță o tabletă Samsung Galaxy Tab S2 și o pereche de căști Bang & Olufsen H6.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE