Știri

Seat León X-Perience, pe genul crossover

Bazat pe varianta de caroserie break, Seat León X-Perience se adresează celor care apreciază polivalența ridicată, dar nu vor să facă pasul către SUV-uri. Debutul a avut loc în cadrul Salonului auto de la Paris.

01

Inspirat de la modelele Allroad de la Audi, Seat León X-Perience s-a prezentat pe scena Salonului auto de la Paris într-o ținută adecvată ieșirilor ușoare în off-road. Concret, acest lucru se traduce prin adoptarea unor protecții din plastic de jur împrejurul mașinii, în partea de jos a caroseriei, și redesenarea spoilerelor față și spate, accentul căzând acum pe o imagine ceva mai bărbătească. La interior, noutățile sunt ceva mai discrete și vizează în special finisajele, mai exact tapițeria, care pare mai trainică. În continuare, portbagajul spațios, de 587 litri, ce se extinde până la 1470, reprezintă un atu important pentru cei cu nevoi de transport ridicate, iar dotările de siguranță și confort avansate vor contribui din plin la o experiență de condus plăcută și confortabilă.

VW Golf Alltrack, omologul lui Seat León X-Perience

În ceea ce privește trenul de rulare, Seat León X-Perience are o gardă la sol mai mare cu 15 mm și vine dotat standard cu tracțiune integrală. Botezată 4Drive, aceasta dispune de un diferențial central Haldex de a cincea generație, cu ambreiaj multidisc, și antrenează în principal roțile față pentru a menține consumul de combustibil la un nivel redus, cele din spate fiind cuplate automat, la nevoie.

SEAT

Oferta de motorizări include trei opțiuni diesel și una alimentată cu benzină, cu puteri cuprinse între 110 și 184 CP. Gama diesel este deschisă de dieselul cu capacitatea cilindrică de 1,6 litri și e completată de motorul 2.0 TDI în două versiuni de putere, de 150 și 184 CP. Pe frontul propulsoarelor alimentate cu benzină activează unitatea de 1,8 litri, ce dezvoltă 180 CP. Toate motoarele sunt echipate cu sistem auto stop/start, de oprire automată în cazul staționării. Complementar cutiilor de viteze manuale cu șase rapoarte, clienții au la dispoziție și transmisia automată cu dublu ambreiaj DSG.

Test: Seat León ST 1.2 TSI DSG

Prețurile pentru Seat León X-Perience încă nu au fost anunțate, dar debutul comercial este așteptat spre sfârșitul acestui an.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE