Noutăți Tehnică

Samsung investește $300 milioane în autonomie

Gigantul electronicelor din Coreea de Sud este de ceva vreme interesat de segmentul în formare al tehnologiilor din zona auto, strategie evidențiată de achiziția Harman de anul trecut, o tranzacție în valoare de nu mai puțin de 8 miliarde de dolari.

Este adevărat, pe lângă cumpărarea Harman International Industries, crearea noului fond Samsung Automotive Innovation Fund în valoare de „doar” $300 milioane ar putea părea mai degrabă insignifiantă, dar nu neapărat valoarea investițiilor inițiale este principalul argument al acestei noi mișcări strategice. Mai degrabă, noul fond ce se va concentra asupra tehnologiilor autonomous și connected, va fi folosit ca element de legătură între grupul Samsung și potențiale startup-uri inovative din domenii diverse precum smart sensors, machine vision, artificial intelligence, high-performance computing, securitate și confidențialitate tehnologică. Astfel, dacă un anume produs, sistem sau companie are un potențial ridicat, pe care îl și fructifică, Samsung va fi în măsură să preia foarte rapid aceea idee pentru a și-o însuși.

Nu numai, dar Harman a decis și înființarea propriei Autonomous/ADAS Strategic Business Unit (SBU) – o nouă unitate ce va lucra îndeaproape cu Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) pentru a dezvolta împreună tehnologii din zona soluțiilor de mobilitate de nouă generație. Noul Samsung Automotive Innovation Fund a realizat deja o primă investiție – în TTTech, leader în domenii precum functional safety, deterministic networking, real-time systems, sau integrarea sistemelor software complexe pentru ADAS (advanced driver assistance systems) și platforme auto automatizate.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE