Știri

Rolls-Royce fără limite – Cullinan

Cu un nume nou pentru un model inedit în gama Rolls-Royce, Cullinan stabilește pragul de referință în segmentul exclusivist al SUV-urilor de prestigiu. Curajos prin abordarea stilistică, surprinzător de practic în utilizare, personalizabil în cele mai mici detalii, noul model extinde teritoriul luxului dincolo de limitele urbane în care s-a încadrat până acum spațiul de expresie al gamei Rolls-Royce.

Profităm de momentul festiv al lansării noului Rolls-Royce Cullinan pentru a trece în revistă zece caracteristici esențiale ale acestui model. O prezentare detaliată va fi publicată în următorul număr al revistei noastre. Să facem cunoștință, drept urmare, cu Rolls-Royce Cullinan:

1. Este al doilea model construit pe platforma modulară Architecture of Luxury, inaugurată anul trecut de noul Rolls-Royce Phantom.

2. Fiind un model destinat aventurii în off-road, are nu doar direcție integrală (cum are noul Phantom), ci și tracțiune integrală. Fără meniuri complexe și moduri pretențioase de rulare între care să alegi: apeși butonul Off-Road și mașina face restul.

3. Motor V12 twin-turbo de 6.75 litri, cu 571 CP și un cuplu maxim de 850 Nm, disponibil încă de la 1600 rpm.

4. Nici legat de roți nu sunt motive pentru falsă modestie: au diametru de 22”.

5. Capacitatea portbagajului variază între 526 și 600 de litri. Valoarea mai mică este valabilă pentru conformația cu geam de separație între habitaclu și portbagaj. La versiunea cu scaune rabatabile în spate (premieră pentru un model Rolls-Royce), volumul maxim ajunge la 1930 de litri, cu o lungime de încărcare de 2245 mm.

6. Primul Rolls-Royce cu hayon. Deschidere în două secțiuni, cu cea inferioară care oferă acces facil la platforma cu două scaune pliabile, Viewing Suite.

7. Garda la sol este coborâtă cu 40 mm pentru a ușura intrarea și ieșirea din mașină. La pornirea motorului, garda la sol revine în setarea inițială.

8. Adâncimea maximă de trecere prin vad este de 540 mm. Fără comentarii.

9. În ciuda aspectului clasic al planșei de bord, cele mai noi tehnologii sunt integrate discret, de la încărcarea prin inducție a telefonului mobil până la un sistem avansat Head-up Display cu afișaj color.

10. Două conformații pentru locurile din spate: Lounge Seats, cu trei locuri și spătar rabatabil în trei secțiuni și Individual Seats, cu două scaune și consolă centrală care adăpostește pahare, un decantor și frigider.

BONUS: Pentru prima dată la Rolls-Royce, interacțiunea cu sistemul multimedia nu se limitează la butonul rotativ de pe consola centrală, întrucât ecranul central are acum și funcție tactilă.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE