Auto util Magazin Noutăți Tehnică Video

Renault prezintă Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor

Renault a dezvoltat Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor, care poate gestiona situații de conducere dificile și, în premieră, poate evita obstacole rutiere la fel de bine ca piloții de teste. Piloți special selectați au servit drept sursă de inspirație și de referință pentru această realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley.

“Groupe Renault depune eforturi pentru a fi lider în inovație prin intermediul produselor, tehnologiei și a design-ului”, a declarat Simon Hougard, Directorul Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley. “Eforturile noastre de inovație vizează dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonomă, în care consumatorii să poată avea încredere, pentru a crea o călătorie mai sigură și mai confortabilă”.

Laboratorul Renault Open Innovation face parte din rețeaua Alianței și se concentrează pe îmbunătățirea siguranței și dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Progresul tehnologic anunțat astăzi prezintă următoarele aspecte:

  • Sistemul este testat de către piloți profesioniști și inspirat de aceștia
  • Completează realizările existente ale mărcii Renault în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța vehiculelor. Totodată acesta reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor
  • Va susține obiectivul Groupe Renault de a deveni una dintre primele mărci care oferă tehnologie « Mind off» la scară largă, pe vehiculele de serie, și care propune flote de vehicule robot

Baza acestui proiect este oferită de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universității Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovație al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE