Noutăți Salonul auto de la Frankfurt

Renault Megane RS este un francez sportiv la Frankfurt

Constructorul francez a decis să execute un adevărat tur de forță la Salonul Auto de la Paris, prezentând noua generație a hatchback-ului sportiv Megane RS – o adevărată vitrină tehnologică a seriei compacte.

Gama RS a constructorului Renault se află la mare concurență cu ofertele concurente din Germania sau Japonia (ST/RS, GTI/R, Type R, și exemplele ar putea continua) – iar acesta este unul dintre motivele pentru care segmentul hot hatch a proliferat de-a dreptul debordant în ultimii ani. Avantaj client – deoarece toți constructorii se întrec în inovații – iar Renault cu siguranță nu se lasă mai prejos.

Dincolo de numeroasele poze spion și leak-uri ce ne-au arătat care este designul exterior pentru RS (cel interior nu a fost nici el o surpriză), ce face din Megane RS unul dintre favoriții segmentului este pachetul complet de tehnologii și performanță – toate asezonate cu un comportament rutier perfect utilizabil în viața de zi cu zi. Pentru noua generație, Megane RS sosește în primul rând cu un propulsor nou, precum și cu opțiunea selectării pentru prima oară a două transmisii.

În primul rând nou este propulsorul turbo de 1.8 litri – preluat cu tot cu injecția directă de pe Alpine A110 – ce dezvoltă 280 CP, cu opțiunea selectării modelului Trophy de anul viitor ce va aduce cu sine o mică creștere de putere la 300 CP. Opțiunile de transmisie vor satisface pe toată lumea – avem transmisia manuală cu șase trepte, sau cea dual-clutch automată cu padele de schimbare a treptelor și launch control.

Pentru a ține sub control o astfel de putere, Renault aduce două inovații majore în acest segment de nișă – sistemul 4Control ce acționează toate cele patru roți, precum și o suspensie față-spate cu elemente hidraulice. Ca de obicei, avem opțiunea șasiului Sport sau Cup, cel din urmă având parte de un foarte crucial diferențial cu alunecare limitată. Disponibil doar ca hatchback cu cinci portiere, Megane RS beneficiază și de aportul sistemului Renault Multi-Sense, ce oferă diverse moduri de condus – Comfort, Normal, Sport, Race, și Pro.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE