Motorsport Știri

Renault Clio R.S. 18, gata de acțiune în stil F1

Renault Sport este aproape gata cu pregătirile pentru introducerea noii versiuni a monopostului de Formula 1, denumit așa cum este tradițional deja R.S. 18 F1, însă fanii Renault și ai motorsportului în general au parte și de un preambul… de serie.

Astfel, constructorul francez a decis să sărbătorească mai rapid conexiunea sa cu lumea nebună a Formulei 1 – să nu uităm că anul trecut au celebrat nu mai puțin de 40 de ani de implicare în F1 – printr-o versiune specială a hot hatchback-ului Clio RS. Ediția limitată poartă denumirea de „Clio R.S. 18”, pentru a fi siguri că nimeni nu ratează referințele F1, însă din păcate avem de-a face doar cu un pachet vizual, singurul element mecanic în plus fiind echiparea standard cu sistemul de evacuare Akrapovic (disponibil opțional pe versiunea standard 220 EDC Trophy).


Noul R.S. 18 are parte tot de propulsorul de 1,6 litri turbo cu 220 CP și 280 Nm, legat la cutia de viteze cu dublu-ambreiaj EDC, însă vizual poate fi deosebit cu ușurință de versiunile standard Clio RS. Astfel, avem parte de insigne „R.S. 18” pe portierele față, de o vopsea a caroseriei Deep Black contrastată de elementele Sirius Yellow și de un motiv dublu-diamant pe acoperiș. La interior, noua ediție limitată include praguri numerotate, elemente ce imită fibra de carbon în jurul gurilor de ventilație, covorașe Renault Sport și un volan sportiv îmbrăcat în piele și Alcantara.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE