Auto util

Reguli de circulație în Spania. Ghid pentru șoferi

Reguli de circulație în Spania

O listă cu reguli de circulație în Spania vă poate scuti de bătăi de cap cu poliția locală. Totodată ar trebui să vă asigure o călători în siguranță, fără griji.

Reguli de circulație în Spania
Reguli de circulație în Spania

Localnicii respectă în bună măsură lista cu reguli de circulație în Spania, așa că și turiștii sunt mai disciplinați. Dacă folosiți sistemul de autostrăzi, foarte dezvoltat și în general bun calitativ, trebuie să plătiți taxe în funcție de numărul de kilometri parcurși.

Reguli de circulație în Austria

Reguli de circulație în Italia. Limitele de viteza sunt:

– 50 km/h în localități, 90 km/h sau 100 km/h în afara lor, în funcție de tipul de drum;

– 120 km/h pe autostrăzi.

Limitele de viteză sunt mai mici cu 10 km/h pentru autorulote. Amenzile de circulație se plătesc pe loc și pot fi deosebit de mari pentru exces de viteză. Mașinile parcate ilegal pot fi ridicate.

Posesia sau utilizarea de detectoare de radar este strict interzisă. Amezile sunt foarte mari. În localități este interzis claxonatul în afara unor situații de urgență. Se recomandă utilizarea flash-urilor în loc de claxon.

Luminile de ceață pot fi folosite numai atunci când vizibilitatea este mai mică de 50 m sau în caz de ploaie ori ninsoare puternică. Farurile trebuie să fie aprinse în tuneluri. Aprinderea farurilor pe timp de zi în localități este interzisă.

Pentru copiii cu vârstă de până la 12 ani sau cu o înălțime mai mică de 135 cm trebuie folosit un scaun/sistem special adaptat greutății lor.

Lista cu reguli de circulație în Spania include și faptul că este permisă o alcoolemie de până la 0,05 % alcool în sânge (0,25 mg/l). Limita este mai mică (0,03%) pentru șoferii ce au mai puțin de doi ani experiență. Amenzile sunt de minimun 500 de euro.

Reguli de circulație în Italia

Reguli de circulație în Spania. Echipamente obligatorii

Roată de rezervă sau kit de reparație

Triunghi reflectorizant (este recomandat să aveți două, legislația nu este foarte exactă în această privință) – nu se aplică pentru motociclete.

Vestă reflectorizantă – utilizarea ei este obligatorie pentru orice persoană care părăsește vehiculul avariat.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE