Știri Tehnologie Video

(Video) Audi Q3 e Sportback, Touareg are un milion & 2 GC vrea QR

Complet neașteptat, Audi a decis să extindă linia sa de modele crossover cu noul Q3 Sportback. Volkswagen sărbătorește un milion de exemplare Touareg, iar BMW a îmbrăcat într-o vestimentație neobișnuită Seria 2 Gran Coupé.

Constructorul din Ingolstadt are un nou SUV în gamă – Q3 Sportback. De fapt, nu este chiar atât de nou, dacă ținem cont de utilizarea titulaturii Q3. Este, însă, un demn exponent al curentului Coupé-SUV și un răspuns cât se poate de indirect adresat rivalilor din Bavaria, cei care au lansat în Europa această modă. Nu de alta, dar Q3 Sportback se poziționează – dimensional – exact între BMW X2 (4,36 metri) și X4 (4,75 m): lungime 4,5 metri (+16 mm față de Q3), lățime 1,84 m și înălțime 1,56 m (-29 mm față de Q3), plus un ampatament de 2,68 metri. Pentru a suplini pierderea de spațiu interior, Q3 Sportback are standard banchetă care culisează 130 mm, iar spătarele independente au nu mai puțin de șapte etape de înclinare. Nici portbagajul nu a fost uitat, dotat cu raft ajustabil și un volum de 530 / 1400 litri.

Audi Q3 e Sportback, Touareg are un milion & 2 GC vrea QR

Designul este tipic Audi, dar și pentru un Coupé-SUV – plafonul curge către lunetă, spatele este mai sportiv, iar constructorul din Ingolstadt a mai operat și alte schimbări pentru a obține un profil mai atletic. Propulsia este asigurată de două unități în momentul lansării europene, programată pentru la toamnă, pornind de la prețul de €40.200 (Germania). Varianta de bază va fi 35 TDI S tronic, cu motorul 2.0 TDI de 150 CP și transmisie automată. La scurt timp vor fi disponibile și versiunile cu transmisie manuală sau quattro. Pe benzină, un 2.0 TFSI livrează 230 CP, fiind dotat atât cu tracțiune integrală cât și cutie automată. Mai târziu, va deveni disponibilă și o versiune pe benzină mai accesibilă, cu sistem mild-hybrid pe 48V, dar și un diesel mai puternic (cel mai probabil, 150 și 190 CP).

În Europa, nava amiral pentru marca Volkswagen este produsă la Bratislava – este vorba, desigur, despre SUV-ul Touareg. Acesta, produs din 2002, a ajuns recent la cea de-a treia generație – iar acum a depășit inclusiv pragul milionului de unități produse. Desigur, VW nu ratează ocazia și pe propune clienților o nouă ediție specială: „ONE Million”. Costă de la €80.880 euro cu V6-le TDI de 282 CP și include câteva noutăți în gamă – printre care finisarea exterioară Sechura Beige și perechea de jante glossy de 20 inch sau argintie, de 21 inch.  

Audi Q3 e Sportback, Touareg are un milion & 2 GC vrea QR

BMW se pregătește să ne dezvăluie primul Seria 2 Gran Coupé, însă înainte trebuie să treacă cu prototipurile sale prin faza finală de teste. Iar bavarezii au ales pentru aceasta o „costumație” mai neobișnuită – pe care, desigur, au ținut să o împărtășească cu toată lumea. Nu de alta, dar codurile QR înscrise pe camuflajul modelelor de pre-producție îi duc pe cei atenți către o adresă web de unde pot afla primele informații despre noul model. Acesta va sosi oficial în noiembrie 2019, la Salonul Auto de la Los Angeles, iar primii clienți îl vor putea achiziționa din primăvara anului viitor.

Până acum, BMW a dezvăluit câteva picanterii tehnice ale noului Seria 2 Gran Coupé. Spre exemplu, acesta va împrumuta de la i3 noua tehnologie ARB (limitarea patinării roţii în apropierea actuatorului) – care se va combina cu BMW Performance Control (distribuţia momentului de cuplu) – disponibilă tot standard. Deja cunoaștem și vârful de gamă – M235i xDrive, disponibil cu foarte noul propulsor în patru cilindri de 306 CP. Această versiune va sosi – standard – inclusiv cu noul diferențial mecanic Torsen cu patinare limitată, dedicat punții față.  

Tag-uri

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE