Știri

Primul SUV Bentley, Bentayga, prezentat oficial înainte de a debuta la Frankfurt

După Jaguar acum este rândul altei prestigioase mărci britanice să-și arate primul model înălțat din istoria companiei: Bentley. Modelul se numește Bentayga și are un motor W12 de șase litri cu 608 cp și 900 Nm ceea ce îl poate propulsa până la 100 km/h în 4 secunde, conferindu-i o viteză maximă de 310 km/h.

Bentley-Bentayga-33

Ca design, modelul se înscrie în liniile de design ale gamei Continental și nu a ultra-luxosului Mulsanne ce reprezintă vârful de gamă. Totuși, are o formă elegantă, dar nu neapărat una specială sau unică pentru marcă – Jaguar s-a descurcat mai bine cu F-Pace (cel puțin estetic), făcându-l să pară o propunere unică și tipică Jaguar, deși este un SUV.

În cazul lui Bentayga, opulența interioară și performanța pe asfalt îl vor face popular, iar dacă se va descurca bine și pe teren accidentat (cel puțin la fel de bine ca un Range Rover) atunci poate va câștiga și mai mulți adepți. Cel mai probabil va fi un model popular în mod special în statele din Orientul Mijlociu și Asia.

Bentayga va fi prezentat în variantă finală de producție la salonul auto de la Frankfurt ce urmează să înceapă săptămâna următoare.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE