Auto util Știri

Pregătiți-vă pentru iarnă!

Toamna acestui an trece încet, încet. Trebuie să vă gândiți la iarnă cât mai curând posibil și să vă planificați schimbarea anvelopelelor. Schimbarea dinamică a vremii poate surprinde în mod nefavorabil conducătorii auto, așa că ar fi mai bine să vă pregătiți pentru o vizită la service. Cei fără anvelope de iarnă ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui fapt.

Legislația de circulație din România impune ca un conducător auto să aibă anvelope de iarnă între 1 noiembrie și 31 martie, în cazul în care se apropie o prognoză a condițiilor tipice de iarnă. Cu toate acestea, nu trebuie să așteptați primele simptome de iarnă, cum ar fi ninsori sau îngheț. După cum puteți vedea, iarna nu va fi ușoară, iar vremea poate fi surprinzătoare.

“Cel mai bun și cel mai evident indicator este temperatura ambiantă. Dacă temperatura scade sub + 7°C, este timpul să schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă. Anvelopele de vară au performanțe mai scăzute la această temperatură și astfel nu mai sunteți în siguranță. De asemenea, trebuie luată în calcul în special temperatura în timpul zilei, atunci când conduceți copilul la grădiniță de exemplu, sau la cumpărături sau la serviciu” – a spus Marius Rusu de la Premio Autorol Constanța. “Nu trebuie să așteptați până la prima ninsoare ca să vă schimbați anvelopele, pentru că este deja prea târziu și trebuie să așteptați la cozi interminabile la atelierele de service auto. Calitatea drumurilor pe care călătorim de obicei, topografia, tipul de anvelope, tipul mașinii și experiența șoferului sunt factori suplimentari care pot impune schimbarea anvelopelelor” – a adăugat expertul Premio.

Dar, înainte de a schimba anvelopele, trebuie să verificați starea produselor pe care doriți să le montați. Expertul recomandă să solicitați asistență la ateliere profesionale de service auto, precum cele din rețeaua Premio. Personalul va verifica calitatea anvelopelor dvs: să vadă dacă nu sunt deteriorate, crăpate sau pur și simplu prea vechi pentru a fi utilizate. Ajutorul unui expert poate fi extrem de util și atunci când cumpără un set nou de anvelope.

Cum să alegi anvelopele

“Nu merită să facem rabat de la calitatea anvelopelor, deoarece aceasta este o chestiune de siguranță. Când cumpărați anvelope, ar trebui să luați în considerare în principal potrivirea acestora cu tipul de vehicul și cu obiceiurile de conducere – acești factori au o mare influență asupra uzurii pneurilor. Dacă nu sunteți siguri de anvelopele pe care să le alegeți, care dintre acestea ar fi bine pentru conducerea urbană și care pentru călătorii lungi, întrebați un expert” – sugerează Piotr Jakuć, Retail Network Development Manager la Premio & Vulco Central Europe South.

Etichetele impuse de legislația Uniunii Europene ne pot ajuta, de asemenea, să alegem anvelopele. Acestea conțin informații privind parametrii de siguranță și caracteristicile de mediu ale fiecărei anvelope. Aceste etichete ne ajută să comparăm tracțiunea anvelopelor pe o suprafață umedă, consumul de combustibil și nivelul zgomotului exterior. De exemplu, dacă conduceți frecvent și pentru deplasări lungi, trebuie să alegeți o anvelopă cu cea mai mare clasă de eficiență a consumului de combustibil. Aceasta este definită între A (cel mai înalt nivel, culoare verde) și G (cel mai jos nivel, culoare roșie). Diferența dintre A și G este o eficiență a consumului de combustibil mai mică cu până la 7,5%. Călătoriile lungi înseamnă, de asemenea, viteze mai mari și o distanță de frânare mai mare și o uzură mai rapidă a pneurilor. După cum vedeți, conducerea noastră este influențată de mulți factori, deci este întotdeauna bine să vizitați un atelier de service profesionist pentru a vă asigura că aveți anvelopele potrivite.

Beneficii suplimentare

Având în vedere numărul tot mai mare de clienți, atelierele de service încearcă să răspundă nevoilor lor. Atelierele din cadrul Premio oferă posibilitatea de a rezerva online o schimbare a anvelopelor. Aceasta permite planificarea în avans a vizitei. Mai mult decât atât, conducătorii care nu vor să aștepte își pot lăsa deja anvelopele și jantele la un atelier service specializat. După înlocuirea orificiilor de ventilație și a echilibrării, roțile pot aștepta momentul potrivit al schimbării, iar utilizatorii se pot concentra pe completarea setului de iarnă pentru ei înșiși.

Când alegeți un atelier pentru schimbarea sau cumpărarea anvelopelor, merită să verificați ce puteți obține în timpul vizitei. De exemplu, atelierele Premio oferă servicii suplimentare de urgență. Prin urmare, la o schimbare a anvelopelor pot fi efectuate reparații rapide sau operațiuni de service, cum ar fi geometria, schimbarea plăcuțelor de frână, schimbarea fluidelor, aer condiționat, înlocuirea bateriilor, etc. În timpul operațiunilor de service, tehnicianul va efectua și așa numitul “Premio Check” – verificare vizuală a autovehiculului, după care clienții primesc o listă cu necesitățile de reparații potențiale în viitor.

De asemenea, trebuie să vă amintiți campaniile promoționale special pregătite de ateliere. Clienții care vor cumpăra anvelope Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava sau Debica de 17 sau mai mult înainte de sfârșitul lunii noiembrie, pot primi un cadou atractiv – o pătură specială.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE