Auto util

Pierzi ore intregi din concediu la coada? Alege sa platesti taxa de pod online

taxa de pod

Sezonul estival s-a deschis oficial pe 1 mai, iar soferii romani au inceput deja sa “migreze” spre litoral, pentru un weekend prelungit sau un concediu in toata regula. Daca si tu te afli in aceasta situatie, nu uita ca, in drumul spre sezlongul de pe plaja si patul confortabil din camera de hotel, trebuie sa te achiti de o indatorire: mai exact, sa platesti taxa de pod.

In momentul in care te apropii de statia de taxare de la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui, ai doua variante: fie te asezi la coada, la fel ca mii de alti soferi, si pierzi ore intregi din concediu, fie treci linistit pe benzile special semnalizate, stiind ca ai platit taxa de pod Fetesti – Cernavoda in avans.

Desi autoritatile iti ofera posibilitatea de a plati peajul pana a doua zi dupa trecere, la ora 24, este indicat sa achiti in avans ca sa nu uiti, sa scapi de griji si sa te poti bucura in voie de un sejur relaxant la malul marii.

Exista trei posibilitati de a plati in avans taxa de pod: la benzinarii, prin SMS sau pe internet. Primele doua variante nu sunt ideale, deoarece sistemul informatic poate fi cazut, iar pretul pe care il vei plati va fi putin mai mare. In aceste conditii, solutia optima pentru tine este sa achiti peajul online.

Daca intri pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), vei plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda in doar 2 minute, rapid si sigur, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti creezi un cont. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti urmatorii pasi:

  1. Sa alegi metoda optima de plata – cu cardul sau prin transfer bancar (ordin de plata/cash la banca);
  2. Sa introduci datele tale si ale autovehiculului: detaliile de facturare (persoana fizica/juridica, adresa), detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu), detaliile clientului (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail);
  3. Sa bifezi casuta “Accept termeni si conditii” si sa apesi “Plateste”.

Iti reamintim in continuare care este valoarea taxei de pod, in functie de tipul autovehiculului tau si de numarul de treceri, dar si care este amenda pentru neplata:

  1. Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 9 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone: o trecere – 13 Lei; doua treceri – 26 de Lei; 20 de treceri – 208 Lei; amenda – 130-260 Lei;
  2. Vehicule rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala autorizata intre 3,5 si 12 tone: o trecere – 47 de Lei; doua treceri – 94 de Lei; 20 de treceri – 818 Lei; amenda – 470-940 Lei;
  3. Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri sau cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe: o trecere – 64 de lei; doua treceri – 128 de lei; 20 de treceri – 1.114 lei; amenda – 640-1.280 Lei;
  4. Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe: o trecere – 91 de lei; doua treceri – 182 de lei; 20 de treceri – 1.584 de lei; amenda – 910-1.820 Lei.

 

Sursa: Agentia adserving Iagency.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE