Știri

Pagani și Fiat la un loc, cu ajutorul Garage Italia Customs

Orice pasionat de automobile știe ce înseamnă Pagani – exclusivitate, lux și ultra-performanțe – deci și teoretic dar și practic producătorul exotic este la capătul celălalt al scalei față de Fiat, marcă de consum, disponibilă mereu pentru oricine are nevoie.

Totuși, ambele s-au născut în Italia, motiv aparent suficient de întemeiat pentru specialiștii de la Garage Italia Customs de a încerca un remix – ingredientul de bază fiind superbul hypercar Huayra. Noul Pagani Huayra Lampo – cuvântul în Italiană înseamnă fulger – este un proiect unicat, inspirat de un model chiar mai exotic din trecutul mărcii Fiat, anume remarcabilul concept Fiat Turbina din 1954. V-am prins, nu-i așa – nici nu știați ce comori nebănuite ascunde producătorul italian, cunoscut acum mai ales pentru că face totul în stil 500 – de la mini-hatchback-uri la MPV-uri și SUV-uri.


Garage Italia Customs nu dă însă greș asociind prototipul din 1954 Fiat Turbina cu un hypercar modern precum Huayra – acum mai bine de 60 de ani conceptul avea un propulsor montat central legat la… trei turbine, puterea totală fiind de 300 CP. Iar această motorizare năstrușnică nu este nici măcar realizarea tehnică cea mai de seamă – ci la acest capitol trebuie să încadrăm incredibilul coeficient aerodinamic de doar 0,14! Înapoi la Huayra, vă lăsăm să admirați această realizare excentrică, ce include printre altele și o construcție de tip nou cu fibră de carbon și inserții din aluminiu – în timp ce o parte din componente au fost vopsite cu lac transparent.


Conexiunile cu prototipul Fiat sunt evidente din motivul steagului Italian de pe aripile spate, în timp ce culoarea aurie specială a fost și ea readusă la viață și folosită cu dărnicie pentru a acoperi elementele din aluminiu. Aspecte notabile incluse mai sunt și frânele Brembo vopsite în culorile naționale, în timp ce interiorul respectă schema de culori exterioară cu ajutorul pielii maro pentru scaune sau a suprafețelor din aluminiu tratate și ele cu aceeași nuanță asemănătoare bronzului.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE