Promo

(P) Pardoseala modulara, noul trend in amenajarea garajului

Pardoseala modulara

La un salon auto apreciem foarte mult curatenia si ambientul ca o prima impresie pe care o avem cand trecem pragul unui astfel de spatiu. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca in mintea noastra asociem ordinea si curatenia cu un serviciu bine prestat. Aceasta anticipare se creeaza in mod involuntar, astfel ca ambientul, curatenia si ordinea dintr-un salon sau service auto sunt niste caracteristici care tin in primul rand de amenajare si de angajati.

In principiu, in saloanele sau service-urile auto din Romania se foloseste cu precadere vopseaua epoxidica pentru a acoperi podeaua, insa in strainatate, atat in Uniunea Europeana, dar in special in Statele Unite, se monteaza pardoseala modulara, deoarece are o durata de viata mai mare, iar costurile se amortizeaza in timp. Despre diferenta intre cele doua, vom vorbi mai mult in ultima parte a articolului.

Ce este o pardoseala modulara?

Aceasta este o pardoseala care se prezinta sub forma de placi din polipropilena sau din PVC, care se monteaza rapid prin imbinare datorita sistemului interlocking. Avantajul acestora este in primul rand cel al unei montari rapide, dar si faptul ca sunt foarte potrivite pentru locatiile aflate in chirie, deoarece se pot reloca ori de cate ori este nevoie, fara a se deteriora.

In Romania, Smartfloors comercializeaza pardoseli modulare de acest gen la un pret acceptabil. Din gama lor de produse, pardoselile pentru garaje, service-uri si saloane auto sunt cele mai cautate si au fost folosite pentru a schimba aspectul multor saloane si garaje din tara.

Noi vom prezenta astazi doar doua dintre acestea, si anume: Fonner Vents si Fonner Diamond. Ambele modelele sunt facute din polipropilena si rezista la greutatea masinilor, cat si la trafic intens. Diferenta dintre ele ar fi aceea ca Fonner Vents sunt placi ventilate, care permit scurgerea apei prin pardoseala, iar Fonner Diamond sunt placi inchise ce nu permit acest lucru. Astfel ca Vents sunt potrivite pentru exterior (dar se pot folosi si in interior), iar Diamond pentru interior.

Avantajele acestor pardoseli sunt multiple. Printre acestea se numara: montaj facil, rezistenta sporita, intretinere usoara  si posibilitatea de relocare in orice moment.

Montarea pardoselii se face rapid prin imbinare, asa cum am precizat mai sus si in plus, nu necesita pregatire in prealabil si nici unelte speciale pentru montaj. Pardoseala se monteaza flotant, fara a fi prinsa sau lipita de podea. Ea poate fi montata in orice tip de spatiu, pe orice suprafata care poate sa nu fie perfect dreapta si care poate prezenta mici imperfectiuni –crapaturi, gauri etc.

Pardoseala Fonner rezista la trafic intens si suporta fara probleme greutatea masinilor. Placile nu se decoloreaza de la soare si nici nu sunt afectate de solutiile folosite in industria auto, in plus, pe ambele tipuri de pardoseala poate fi folosit cricul fara ca acesta sa alunece. Este si antiderapanta, ceea ce reduce riscul accidentarilor.

Este disponibila pe mai multe culori si modele, pe langa cele Vents si Diamond si puteti crea un design unic datorita modularitatii acestora.

Intretinerea este la indemana oricui. Pardoseala se poate spala cu mopul umed si putina solutie de curatat, se poate aspira, sau in cazul placilor Fonner Vents, se poate spala direct sub jet de apa, aceasta scurgandu-se sub placi si eventual printr-un sistem de scurgere aflat sub ele. Suprafata de contact ramane tot timpul curata si aspectuoasa.

Epoxidica vs. Pardoseala Modulara

Mai devreme am spus ca vopseaua epoxidica este folosita cu precadere in Romania, in saloanele si service-urile auto. Aici este probabil vorba despre costuri. Vopseaua in sine este o alternativa mai ieftina, insa sunt anumite aspecte pe care multi nu le iau in considerare atunci cand fac aceasta alegere si anume: costurile ascunse ale vopselei epoxidice.

In primul rand este vorba despre bataie de cap. Epoxidica este foarte pretentioasa si necesita pregatiri greoaie inainte de aplicare: maturare, spalare, degresare, iar activitatea din zilele de renovare trebuie sistata neaparat. Suprafata trebuie sa fie extrem de curata, dreapta si fara nici un fel de imperfectiune, in caz contrar, dupa ceva timp vopseaua va crapa. Aflati in aceasta situatie, exista doua solutii: peticirea sau raschetarea completa a epoxidicii si aplicarea alteia noi.

In al doilea rand, costurile nu sunt chiar atat de mici. Daca stam sa adunam toate cheltuielile vopselei epoxidice in timp, vor depasi cu mult investitia facuta pentru o pardoseala modulara. Daca o placa se deterioreaza spre exemplu, ea poate fi schimbata si nu se va vedea diferenta.

Strainii deja si-au dat seama de acest lucru si incep sa prefere pardoseala modulara in locul vopselei epoxidice si asta datorita avantajelor pardoselei modulare in comparatie cu epoxidica. Astfel ca, daca nu ati luat in considerare aceasta varianta pana acum, pardoseala modulara poate fi o alternativa foarte tentanta.

Mai multe puteti afla pe www.smartfloors.ro

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE