Promo

(P) Lada Granta: principala arma a rusilor impotriva Daciei

lada-granta-rival-dacia-logan-0

În ultimul timp se vorbește tot mai mult despre faptul că Renault, compania franceză care deține atât Dacia, cât și Lada rusească, vor să introducă pe piața din România automobilele Lada Granta, un veritabil concurent pentru Dacia Logan.

Marele avantaj al autoturismului rusesc constă în faptul că vine cu un preț mult sub cel al Loganului. De exemplu, în Germania, o mașină Dacia Logan poate fi cumpărată cu 7.790 de euro, în timp ce un automobil Lada Granta costă doar 6.750 de euro. Lada Granta este de altfel cea mai bine vândută mașină din Rusia, iar în momentul actual se pregătește să intre și pe piața europeană, fapt care este posibil să afecteze drastic vânzările celor Dacia.

Conform celor de la Best-Tires, automobilele Lada Granta prezintă și câteva îmbunătățiri majore menite să facă diferența. Pe lângă faptul că acestea beneficiază de senzori de parcare, conectivitate bluetooth sau scaune încălzite, există zvonuri legate de anumite îmbunătățiri și în ceea ce privește sistemul de aer condiționat la nivel de  încărcare cu Freon.

Deși Lada Granta nu poate fi cumpărată din Franța deoarece nu a fost înregistrată în această țară, reponsabilii Lada vin cu o soluție inedită la această problemă: mașină să fie cumpărată din Germania, spre exemplu, și înmatriculată apoi în Franța.

În urma sancțiunilor occidentale, economia din Rusia s-a contractat considerabil, ceea ce a făcut ca vânzările de autoturisme să scadă vertiginos în ultimul an. Tocmai din acest motiv, AvtoVAZ este decis să penetreze piața europeană cu o mașină accesibilă cetățeanului de rând care poate fi produsă și comercializată în masă. În Rusia, prețul unui automobil Lada Granta este de doar 5250 de euro.

Responsabilii Renault afirmă de altfel faptul că AvtoVAZ acționează mai degrabă independent atunci când își stabilește strategia de afaceri, ceea ce le oferă acestora mână liberă în ceea ce privește prețurile. Cu toate acestea, este foarte interesant că cei de la Renault acceptă cu seninătate faptul că cele două automobile propri concurează în mod direct asumându-și practic riscul că acestea să se canibalizeze între ele.

Tag-uri

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE