Știri

Opel ține noul Combo Life în familie

După prezentarea noii generații a van-ului recreațional Citroen Berlingo era evident doar o chestiune de timp până când și ceilalți membri ai grupului PSA Peugeot Citroen vor oferi primele imagini și informații oficiale cu propriile modele.

Năstrușnicia noului Citroen Berlingo este vrednic temperată de aparența clasică – și totuși modernă datorită înscrierii designului în stilul recent al mărcii – a celei de-a cincea generații a modelului Combo. Dacă Berlingo este clar destinat mai ales aventurierilor – inclusiv mulțumită elementelor de design tipice mai degrabă unui crossover – Opel Combo Life se adresează în mod evident mai ales familiilor, inclusiv celor foarte numeroase.

Nu de alta, dar Opel se laudă că noul Combo Life – disponibil în lungimi de 4,4 și 4,75 metri, cu cinci sau șapte locuri, cu una sau două uși laterale culisante – este capabil să ia la bord nu doar șapte persoane ci și cei doi golden retrieveri ai familiei! Mai mult, cu un volum minim de 597 litri și chiar trei locuri individual pe al doilea rând, Combo Life poate rămâne un partener de nădejde pentru micile afaceri – versatilitatea celor 850 / 2693 litri în cazul versiunii XXL fiind evident un atu major.

Sub capotă încă nu știm exact ce va oferi Opel – cel mai probabil o gamă deja cunoscută de la celelalte modele din familie – compania deocamdată dezvăluind doar că toate opțiunile, diesel sau benzină, vor fi supraalimentate și dotate cu injecție directă. În plus, ele vor putea fi combinate cu transmisii manuale cu cinci sau șase trepte, dar și o nouă cutie automată – o noutate în segment – cu opt rapoarte.

Dacă exteriorul este complet diferit față de Berlingo, la interior recunoaștem ușor apartenența la noua familie PSA – Opel beneficiind însă de pe urma adoptării unor soluții high-tech rezervate de obicei automobilelor mai prestigioase. Combo Life oferă astfel noi sisteme de infotainment cu Apple CarPlay și Android Auto și ecrane touch de până la 8 inch, însă marele bonus îl reprezintă de fapt multitudinea de sisteme de siguranță și asistență la condus.

Opel Eye – sistemul cu cameră frontală preluat de pe Astra, Corsa sau Mokka X – formează baza pentru sisteme precum Speed Sign Recognition, Lane Keep Assist sau Intelligent Speed Adaptation – ce poate adapta viteza la restricțiile de viteză de pe fiecare tronson. Șoferul mai are parte și de un sistem tip head-up display, de alertă la coliziunile frontale cu detectarea pietonilor și AEB (Automatic Emergency Braking), sau de sisteme folositoare precum Flank Guard (o noutate în portofoliul Opel, util în timpul manevrelor de parcare și manevră în locuri înguste, are 12 senzori în jurul automobilului), Panoramic Rear View Camera, sau Advanced Park Assist – capabil să parcheze dar și să efectueze manevra de ieșire în mod automat, cu șoferul controlând pedalele și transmisia. În plus, sistemul IntelliGrip – disponibil de pe Grandland X – este și el oferit pentru noul Combo Life.

 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE