Magazin Știri Video

(Video) De pe Nurburgring la Crăciun cu Mini SE, I-Pace sau Bond

De pe Nurburgring la Crăciun cu Mini SE, I-Pace sau Bond

Nurburgring – Iadul Verde – cu EV-uri sau un catalog de Crăciun cu elemente Bond? Orice este posibil, se pare, în industria auto. Jaguar I-Pace a devenit primul automobil care oferă curse „eTaxi” pe faimosul circuit german. Mini Cooper SE este și el acolo, în modul „green”. Saleen are un concept pentru GT4, Overfinch ne oferă opulență, iar Bond își face cumpărăturile din catalogul Neiman Marcus.

Jaguar este unul dintre constructorii care oferă curse pentru turiștii amatori de senzații tari pe legendarul Nurburgring Nordschleife – turele fiind efectuate cu unele dintre cele mai performante modele ale sale. De acum, inclusiv în format EV datorită noului serviciu eTaxi efectuat cu SUV-ul I-Pace. Emisii zero, însă performanțe de top – să nu uităm de cei 395 CP electrici de sub capotă și de sprintul la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Așadar, alegerea îi aparține clientului – EV sau, printre altele, putere V8 supraalimentată (XE SV Project 8). Iar costurile nu sunt foarte mari: €149 pentru cei peste 20 de km de circuit și cele 73 de viraje.

De pe Nurburgring la Crăciun cu Mini SE, I-Pace sau Bond

Dacă vreți să fiți verzi și în același timp să conduceți, atunci Mini are o propunere interesantă pentru același „Iad Verde”. Cel mai probabil triplul campion mondial de Formula 1 Jackie Stewart nu se gândea fix la așa ceva atunci când a botezat astfel istoricul circuit de 20,8 kilometri… însă Mini a descoperit că noul său model complet electric Cooper SE poate parcurge totul fără ca pilotul să utilizeze frâna. Secretul ține de posibilitatea de a determina individual nivelul de recuperare a energiei (decelerare lină sau accentuată) și de utilizarea modurilor Green sau Green+. Iar secretul din spatele secretului este că acestea pot fi la fel de eficiente și în traficul cotidian…

Nu am mai auzit de Saleen Automotive de ceva vreme, însă compania americană pare pregătită să revină în atenția pasionaților de motorsport. Astfel, avem de discutat un pic despre Saleen GT4 Concept Race Car, un prototip menit să reînvie reputația producătorului în cursele tip GT. Modelul de curse este bazat pe supercar-ul S1 (prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles din 2017), însă kit-ul aerodinamic și specificațiile tehnice au fost adaptate pentru a respecta normele din GT4. Are, în schimb, același propulsor turbo cu doar patru cilindri, de 2,2 litri și 450 CP / 474 Nm, precum și caroseria din fibră de carbon sau șasiul ultra-ușor.

De pe Nurburgring la Crăciun cu Mini SE, I-Pace sau Bond

Cum faci un Range Rover 5.0 V8 SVAutobiography mai luxos și exclusivist? Îl livrezi specialiștilor de la Overfinch pentru a-l transforma în „Velocity” – model care va fi prezentat oficial publicului la sfârșitul lunii în cadrul Fort Lauderdale International Boat Show din SUA. Overfinch, care modifică SUV-urile Land Rover încă din 1975, nu mai are aproape nimic de dovedit – iar Velocity va fi oferit într-o serie ultra-exclusivistă de doar 10 exemplare. Detaliile – precum vopseaua Satin Black, kit-ul de caroserie din fibră de carbon sau jantele de 23 inch sunt bătute în cuie, însă aproape orice altceva este personalizabil…

Aston Martin și James Bond sunt două elemente care merg împreună precum ketchup-ul și muștarul din „hot dog”. Sigur, unii mai preferă și alte ingrediente – la fel cum Bond a preferat uneori o Toyota 2000GT, un submarin Lotus sau o întreagă gamă de BMW-uri. Dar să nu divagăm. Aston și Bond sunt două elemente interconectate. Inclusiv pentru cunoscutul retailer de lux Neiman Marcus, care oferă pentru Crăciun un Bond. Pardon, nu oferă un Crăciun Bond, ci un Aston Martin semnat de însuși Bond – adică Daniel Craig. Noul „Fantasy Gift” include un 007 DBS Superleggera, un ceas Omega la fel de special și bilete la premiera mondială a celui de-al 25-lea film Bond – No Time to Die – programat pentru aprilie 2020.  

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE