Știri

Noul Mercedes S-Class – primele detalii oficiale

Înaintea prezentării statice, care se va desfășura în data de 15 mai, la Hamburg, Mercedes a dezvăluit câteva informații despre viitoarele sisteme de asistare și despre interior.

Mercedes Benz S CLasse Erprobung Death Valley

La fel ca și generațiile anterioare, noul S CLass își propune să redefinească standardele de siguranță și confort în clasa de lux. Pentru asta, va apela la o serie de inovații tehnice și o finisare foarte luxoasă a interiorului. Având în vedere că, anul trecut, s-a renunțat la brandul Maybach, pe lângă rivalii clasici BMW Seria 7 și Audi A8, noii generații îi revine sarcina să intre în competiție directă și cu Rolls-Royce Ghost, și cu Bentley Continental Flying Spur. Astfel, este aproape cert că din gamă nu va lipsi o versiune cu ampatament lung, iar în 2014, vom asista la lansare unor versiuni coupé și cabrio.

Mașina va beneficia de noua platformă modulară MRA (Mercedes RWD Arhitecture), care, fiind foarte flexibilă, ar putea sta, în viitor, la baza tuturor modelelor mai mici cu tracțiune spate, până la C-Class. Urmărind o reducere importantă a consumului de combustibil, noul S CLass va avea în gamă două versiuni hibride, care combină un motor electric cu un diesel cu patru cilindri în linie sau cu un V6 alimentat cu benzină. Varianta de top va avea sub capotă tot un V12 a cărei putere este de așteptat să depășească cei 630 CP oferiți în prezent.

Beneficiind de o nouă cameră video stereo, poziționată în spatele oglinzii retrovizoare și cu o rază de acțiune de 500 m, sistemele de asistare ale noului S-Class îi vor putea identifica pe pietoni și, în intersecții, traficul din față și din lateral. În cazul detectării unui pericol iminent, într-o primă fază, șoferul este atenționat, după care se activează automat frânele. Tempomantul inteligent trece la un nou nivel și, la viteze mici, îl ajută pe cel de la volan să „urmărească“ vehiculul din față chiar și în situația în care acesta schimbă banda.

Mercedes Benz S Classe (W 222) 2013

Structura bordului nu se va modifica substanțial, însă regândirea comenzilor și a echipamentelor de confort va îmbunătăți considerabil ergonomia. Informațiile esențiale vor fi afișate pe două ecrane cu diagonala de 12,3 inchi, unul amplasat în locul clasicelor ceasuri de bord, iar celalalt fiind dedicat sistemului Comand. După cum era de așteptat, nu se va face rabat la calitate în privința materialelor folosite la finisare, pasagerii viitorului S-Class urmând a fi întâmpinați cu o combinație elegantă de piele, aluminiu și lemn atent prelucrat. Inginerii germani promit și cel mai bun nivel de insonorizare a habitaclului, pentru asta utilizând peste 150 de componente individuale. De asemenea, sistemul de climatizare dispune de funcție de ionizare și parfumare a aerului. Scaunele vor avea șase programe de masaj, iar încălzirea electrică va fi extinsă la cotieră și fețele ușilor.

Tag-uri

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE