Știri

Nokian Weatherproof , anvelopa de iarnă ce poate fi folosită și vara

Nokian Weatherproof este prima anvelopă autentică de iarnă ce poate fi folosită pe tot parcursul anului. Spre deosebire de pneurile cu inscripționare M+S, aceasta este mult mai sigură pe suprafețele acoperite cu zăpadă.

Nokian_Weatherproof_002

Noua gamă de pneuri Nokian Weatherproof va pune capăt jocului de ruletă al schimbării anvelopelor, care le dă bătăi de cap şoferilor în fiecare primăvară şi toamnă. Aceasta garantează o siguranţă pe timp de iarnă net superioară pneurilor cu inscripționare M+S și, în același timp, asigură o manevrare aproape la fel de precisă ca a anvelopelor de vară.  

Gama de pneuri Nokian Weatherproof este destinată  şoferilor care au nevoie atât de o soluţie sigură pentru zăpadă şi zloată, cât şi de o rulare eficientă şi lipsită de efort vara. Familia de produse Nokian Weatherproof este disponibilă în dimensiuni potrivite pentru toate autoturismele, de la modele pentru oraș până la SUV-uri sau microbuze. Toate mărimile prezintă simbolul fulg de nea (3PMSF), care atestă faptul că anvelopele au fost omologate pentru utilizarea pe timpul iernii.

Nokian_Weatherproof

Gama pentru autoturisme acoperă toate dimensiunile de la 13 până la 18 inchi, iar cea adaptată utilizării pe SUV-uri mai grele acoperă dimensiuni de la 16 la 18 inchi. Clasele de viteză ale acestei familii de produse proiectate pentru utilizare pe tot parcursul anului sunt T, H şi V. O proporţie semnificativă a dimensiunilor prezintă marcajul XL, pentru cea mai ridicată capacitate de încărcare. Gama de anvelope pentru vehicule autoutilitare şi microbuze acoperă dimensiuni de la 14 la 16 inchi (cu indici de viteză N, R şi T).

Principalele inovaţii:

Compusul de cauciuc complex. Fabricate dintr-un material adaptat condiţiilor schimbătoare, pneurile Nokian Weatherproof sunt gândite pentru o utilizare într-un interval larg de temperaturi şi pot face faţă procesului de uzură rapidă din timpul verilor fierbinţi. Aderenţa pe timp de iarnă este apreciabilă la temperaturi negative grație compusul de cauciuc comlex, cu dioxid de siliciu, care face posibilă o bună aderenţă pe carosabilul ud şi o rezistenţă redusă la rulare, ceea ce scade consumul de combustibil.

Secţiunea centrală adaptată. Geometria abruptă a zonei centrale a fost optimizată cu grijă pentru a asigura o aderenţă excelentă pe drumuri înzăpezite şi ude. Blocurile de rulare în formă de V aderă cu fermitate la carosabilul înzăpezit, iar striaţiile masive şi tăieturile blocurilor de rulare sporesc aderenţa de ansamblu. Dorsalele dintre blocurile centrale şi cele laterale consolidează precizia manevrării şi aderenţa excelentă pe zăpadă.

Snow_grip_area_Nokian_Weatherproof
Canalele blocului central (Centre Block Channeling). Îmbunătețesc aderența și previn derapajele pe zloată. Canalele adânci şi deschise ale blocurilor centrale sporesc aderenţa în condiţii extreme de iarnă. Ele evacuează în mod eficient apa şi zloata dintre şosea şi anvelopă, ceea ce previne în mod eficace acvaplanarea şi derapajul pe zloată.

Zona de rigidizare. Pentru a-l rigidiza, pe umărul anvelopei Nokian Weatherproof SUV a fost proiectatăo zonă specială de rigidizare. Zona de rigidizare creşte precizia şi stabilitatea mai ales pe drumurile uscate.

Canelurile lustruite. Siguranţă pe carosabil ud. Canelurile lustruite înlesnesc îndepărtarea zăpezii şi a zloatei.

Polished_grooves_Nokian_Weatherproof

 

În concluzie, Nokian Weatherproof este concepută ca anvelopă autentică de iarnă, ce oferă o bună aderență pe zăpadă și gheață, dar poate fi utilizată pe tot parcursul anului. Aceasta rămâne flexibilă la temperaturi joase, pentru a oferi aderenţă puternică în condiții de iarnă, întrucât compusul de cauciuc derivat natural din care este produsă include dioxid de siliciu şi ulei de canola. Totodată, stabilitatea la viteze ridicate și rezistența la uzură, precum și la rulare sunt apropiate de ale unei anvelope de vară.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE