Cover Motorsport Noutăți

Napoca Rally Academy aduce titlul european al ERC Production Cup în România

Punctele acumulate de echipajele Marco Tempestini – Lucio Baggio și Simone Tempestini – Dorin Pulpea au fost suficiente pentru ca Napoca Rally Academy să devină prima echipă românească câștigătoare a titlului european în ERC Production Cup. Cu două etape înainte de final, NRA a ajuns la 256 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de echipa Renault Sport.

Tempestini_Cro_12

Napoca Rally Academy, singura echipă românească cu program de ERC, și-a atins obiectivul cu care a plecat în Croația pentru etapa a X-a din Campionatul European de Raliuri. După cele 14 probe speciale, echipajele NRA au adunat suficiente puncte în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup pentru a-și asigura primul titlu la această categorie a Campionatului European de Raliuri.

După abandonul de sâmbătă al echipajului Bogdan Marișca – Sebastian Itu, Marco Tempestini și Simone Tempestini nu și-au mai asumat niciun risc, singurul obiectiv fiind acela de a acumula punctele necesare în lupta directă cu cei de la Renault Sport. „După ce am văzut că Bogdan s-a oprit, am mers la siguranță. În final, acest lucru a dat rezultate“, a spus Marco Tempestini.

Astfel, cu locurile 8, respectiv 9 în ERC Production Cup, Marco Tempestini și Simone Tempestini au obținut punctele necesare pentru ca Napoca Rally Academy să câștige primul titlu la echipe din Campionatul European de Raliuri (Production Cup). „Suntem mândri că am reușit să câștigăm acest titlu pentru România. A fost un efort uriaș să participam, anul acesta, în Campionatul European de Raliuri, dar ne-am atins obiectivul, și acest lucru este cel mai important acum. Desigur, am avut un avantaj pentru că Renault nu poate concura pe macadam, dar să nu uităm că, spre deosebire de noi, ei sunt o echipă profesionistă, cu piloți profesioniști. Pentru echipa Napoca Rally Academy este o mare onoare că a câștigat primul titlu din acest campionat pentru România și aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la câștigarea acestui titlu“, a mai zis Marco Tempestini.

Napoca Rally Academy merge din Croația direct spre Iași, acolo unde este programată penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. „Ne-am atins obiectivul principal în Croația, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot ce putem pentru a câștiga titlul la echipe și în România. Vom lupta în ultimele două etape pentru acest lucru și sper să reușim“, a spus Marco Tempestini.

Croatia Rally, Porec 26-28 09 2013

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE