Știri

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

DS oferă un plus de „lux franțuzesc” cu noile finisaje Art Leather pe DS 3 Crossback, 7 Crossback și DS 9. Mazda ne împărtășește câteva recorduri din istoria sa de 100 de ani. Iar Opel ne oferă noi detalii și imagini cu Mokka… încă camuflat.

Noua generație a SUV-ului Mokka se află în teste: pe gheață în Laponia și în centrul de testare Rodgau-Dudenhofen – acolo unde inginerii companiei lucrează la setările finale. Așa cum este și normal, noile imagini vin însoțite și de câteva detalii tehnice: crossover-ul va fi cu până la 120 de kilograme mai ușor decât modelul anterior și va ajunge în showroom-urile dealerilor în prima parte a lui 2021. Toate testările vor continua până în vară urmând ca primele modele să iasă de pe linia de asamblare la sfârșitul anului curent.

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

În Centrul de testare Rodgau-Dudenhofen din Germania, inginerii testează insonorizarea noului Mokka, siguranța la conducerea la viteze mari și direcția. Din luna februarie, experții au lucrat la reglarea șasiului și a sistemelor de asistență în Laponia suedeză, testând modelul pe lacuri înghețate și drumuri înguste. Noua generație a fost construită pe baza platformei „multi-energie” CMP a grupului PSA. Modelul electric Mokka-e, are bateria instalată în podeaua vehiculului, ceea ce scade centrul de greutate și, în același timp, crește rigiditatea torsionară cu încă 30 la sută.

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

Pentru Mazda, totul a început în etape – în 1931 compania a construit primul său vehicul, un camion cu trei roți numit Mazda-Go. Apoi, în 1960 apărea și primul automobil – Mazda R360 Coupé, ocupând în acel an 65% din segmentul micro și 15% din întreaga piață de automobile din Japonia. Totuși, producătorul japonez a devenit faimos la nivel internațional mult mai târziu – în 1989 lansează MX-5, revigorând piața de roadstere clasice prin conceptul Jinba Ittai, sau „uniunea dintre călăreț și calul său”. Conform Guinness World Records, MX-5 este cea mai bine vândută mașină sport cu două locuri din istorie…

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

DS Automobiles este una dintre companiile care aduc luxul tipic francez în industria auto – inclusiv printr-o serie de caracteristici originale, precum Art Leather, oferită pentru DS 3 și 7 Crossback, dar și noul sedan DS 9. Finisajul special aplicat pielii, o semnătură inspirată de finisajele celor mai buni artizani ce confecționează articole din piele, a prezentat pentru prima oară odată cu dezvăluirea conceptului DS E-Tense – ulterior introducerea crossover-ului DS 7 Crossback aducând această idee și în producția de serie.

Mokka, camuflat în teste & DS este Art Leather

„Toată lumea și-o dorește”, zâmbește Sabine Pannetrat, Manager Colors and Materials la DS Design Studi Paris. „Luxoasa lume a artizanilor pielari a constituit inspirația noastră pentru a realiza acest concept. Am urmărit în mod special crearea acestui efect, pentru că arată foarte bine. Poți realiza un finisaj de acest fel doar utilizând un material rafinat, cum ar fi pielea Nappa”. Provocarea a fost reprezentată de transpunerea unei expertize care se realizează,
de obicei, manual, într-una dedicată produselor de serie…

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE