Știri Video

(Video) Mirai Concept sau Flying Spur Blackline – era sedan nu a apus

Mirai Concept sau Flying Spur Blackline – era sedan nu a apus

Toyota și Bentley vor să demonstreze, fiecare în felul propriu, că era marilor sedan-uri nu s-a terminat. Cu Mirai Concept sau Flying Spur Blackline Specification – adică și cu o doză serioasă de ecologie sau lux.

Pe lângă din ce în ce mai numeroasele modele complet electrice dotate cu acumulatori, există și o foarte restrânsă nișă a vehiculelor EV cu pilă de combustibil, alimentate cu hidrogen. Reprezentanți de seamă – Toyota cu Mirai, Hyundai cu SUV-ul Nexo și Honda cu încă un sedan, Clarity Fuel Cell. Chiar dacă nu a devenit o prezență constantă pe șoselele lumii – Mirai se produce în serie mică în fabrica unde artizanii Lexus au creat supercar-ul LFA – modelul FCEV (fuel cell EV) a primit totuși votul de încredere al companiei mamă.

Mirai Concept sau Flying Spur Blackline – era sedan nu a apus

Astfel, constructorul japonez a prezentat în SUA – tocmai în Texas, fieful SUV-urilor și al camionetelor pickup – Mirai Concept. Este prototipul premergător pentru a doua generație Mirai, iar schimbările sunt absolut masive. Designul este complet diferit – Mirai este un sedan cu proporții clasice de acum, stilul abordat fiind și el cu mult mai curat și premium. Iar totul se datorează deciziei de a trece de la arhitectura cu tracțiune față la o mai nobilă platformă RWD, Mirai fiind de acum mai lung, mai lat și mai scund.

Mirai Concept sau Flying Spur Blackline – era sedan nu a apus

Și interiorul are parte de noutăți majore – fiind complet regândit și dotat cu sistem multimedia și ecran de 12,3 inch, oglindă digitală sau sistem de sunet JBL cu 14 incinte acustice. Aparent inspirat de modelele coupé cu patru portiere, Mirai Concept pare gata de producția de serie, chiar și astfel dotat – cu jante de 20 inch și o culoare creată special printr-un nou proces multi-strat de vopsire. Datele tehnice rămân învăluite în mister, știm doar că Toyota urmărește o creștere cu 30% a razei de acțiune, la aproximativ 640 km.

De cealaltă parte a oceanului Bentley nu este la fel de ecologist – încă. Dar se uită la clienții americani și le oferă pentru noul Flying Spur pachetul Blackline Specification. Kit-ul de $4735 este un adevărat chilipir raportat la prețul de pornire de peste 200.000 de dolari, adăugând la exterior o multitudine de elemente de culoare neagră în locul celor cromate. Bonus, clienții primesc și un set specific de jante de 21 inch – care pot fi schimbate pentru unele de 22 inch dacă se dorește.

Tag-uri

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE