Știri

Mercedes va produce SUV-urile electrice EQ în America

Luftaufnahme Mercedes-Benz Werk Tuscaloosa Aerial view Mercedes-Benz Tuscaloosa Plant

Este foarte logic – fabrica companiei din Tuscaloosa, Alabama, ce recent a sărbătorit două decenii de producție, se ocupă deja în mod exclusiv de construcția modelelor crossover GLE, GLS și GLE Coupe pentru piața locală, dar mai ales pentru cele globale.

Mercedes-Benz a anunțat recent – ca parte a strategiei sale globale de introducere a modelelor electrificate – decizia de a produce SUV-urile sub-brand-ului EQ la fabrica americană, MBUSI (Mercedes-Benz U.S. International). Mai mult, constructorul german a dezvăluit că modelele EQ, pe lângă cele mai noi tehnologii EV, vor avea parte și de cele mai noi funcționalități disponibile în acel moment în domeniul automatizării. Mai mult, pentru a susține producția SUV-urilor EQ și a altor modele electrificate în Alabama, sit-ul de producție va fi extins și prin construcția unei noi fabrici de baterii.

Practic, Mercedes-Benz estimează noile investiții necesare aplicării acestui plan la nu mai puțin de un miliard de dolari, cu posibilitatea de a crea 600 de noi locuri de muncă. Nu vă așteptați însă să primiți noul crossover EQ prea curând, deoarece Mercedes a mai specificat că producția de serie – integrată direct pe liniile aflate în exploatare curentă – nu va începe înainte de zorii viitoarei decade. Mai interesant este că în schimb Mercedes a dezvăluit data intrării în producție a primului model EQ – compactul hatchback EQC, bazat pe conceptul omonim lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, ce va fi produs în Europa, din 2019, la Bremen în Germania.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE