Știri

McLaren dezvăluie specificațiile tehnice oficiale pentru Senna

Producătorul exotic britanic a introdus deja întregii lumi noul lor model de top – Senna – însă debutul său oficial în fața publicului internațional va avea loc abia odată cu Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie.

McLaren Senna este cu siguranță un viitor star al șoselelor – nu doar datorită asocierii cu celebrul pilot brazilian de Formula 1 – ci mai ales datorită spectaculoaselor caracteristici tehnice, care au fost acum dezvăluite în totalitate de constructor pentru a pune un zâmbet pe buzele omului care ne privește mai mult ca sigur dintre stele. Așadar, haideți să aruncăm o privire. Senna va cântări doar 1198 kg, cu o forță de apăsare aerodinamică de nu mai puțin de 800 kg.


Propulsorul său twin-turbo V8 de 4 litri dezvoltă 800 PS (789 HP) și 800 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde – iar în drum spre viteza maximă de 340 km/h va atinge 200 km/h în 6,8 secunde, acoperind sfertul de milă standard în doar 9,9 secunde. Rob Melville, director de design, explică că „totul este diferit față de orice McLaren din trecut” de la ieșirile evacuării de gaze care sunt acum plasate cu 18 cm mai jos decât pe modelele din Super Series la aripa operată hidraulic și realizată din fibră de carbon care cântărește doar 4,87 kg însă poate suporta de peste 100 de ori greutatea sa ca apăsare aerodinamică.


Totul a fost practic dezvoltat pentru a depăși în materie de performanțe tot ce au realizat britanicii până acum – de la sistemul RaceActive Chassis Control II (RCC II), sistemul de frânare CCM-R cu discuri carbo-ceramice la necesitatea de a specifica opțional versiunea „Touring” pentru scaunul din fibră de carbon al șoferului sau sistemul audio ultra-ușor de la Bowers & Wilkins ce cântărește la rândul său doar 7,32 kg.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE