Știri Video

(Video) În MB Guard cu M340i Touring

În MB Guard cu M340i Touring

Guard și Touring, două sintagme complet diferite – însă ambele denotă strategii premium puternice. Mai ales dacă discutăm despre seria Mercedes-Benz Guard și despre vârful de gamă practic al Seriei 3 – M340i xDrive Touring.

Mercedes-Benz produce automobile speciale cu un grad ridicat de producție de mai bine de nouă decenii. Primul model dotat cu protecții speciale a fost prestigiosul Pullman Saloon al seriei Nürburg 460 (W 08), prezentat în 1928. Alături de alte două exemplare blindate Model 770 „Grand Mercedes” Pullman Saloon au fost comisionate constructorului german în 1930 de către casa Imperială Japoneză. Sigur, climatul politic din acele vremuri nu le fac cinste nici clientului și nici constructorului… Însă, de atunci au trecut mai bine de nouă decade, iar seria Mercedes-Benz Guard a avut destul timp pentru a-și recăpăta reputația. Astăzi, producătorul teuton are în ofertă nu mai puțin de trei modele Guard.

La baza gamei stă S 600 Guard, apărut în 2014 – primul vehicul din lume certificat complet pentru standardul Clasa VR9 de protecție balistică. Urmează Mercedes-Maybach S 650 Guard, lansat în 2015 drept singurul vehicul civil cu cel mai înalt grad de protecție balistică încă din fabrică – VR10. Iar pentru capetele încoronate și diverși șefi de state există, desigur, Mercedes-Maybach S 650 Pullman Guard – model introdus anul trecut. Toate au sub capotă același propulsor nobil – un V12

În MB Guard cu M340i Touring

La BMW nu există o serie Guard, însă avem parte de multe modele Touring. Pentru cei interesați de performanțele casei bavareze dar care au nevoie și de un vehicul practic există o soluție via noua generație Seria 3: M340i xDrive Touring. Acesta devine disponibil pe piață din noiembrie 2019 alături de Sedan – ambele fiind oferite inclusiv în seria limitată (340 exemplare) M340i First Edition. Apropo, versiunile Seria 3 Touring sunt oferite de BMW încă din timpul celei de-a doua generații Seria 3 (originalul fiind introdus în 1975) – deci constructorul a avut destul timp la dispoziție pentru a rafina formatul.

Pe scurt, M340i xDrive Touring vine cu propulsorul de 3.0 litri cu şase cilindri în linie ce dezvoltă 374 CP (+48 CP față de predecesor) și 500 Nm (+50 Nm). Nu lipsesc tracțiunea integrală xDrive, diferenţialul M Sport, suspensia M Sport, direcţie sport variabilă şi frâne M Sport, plus caracteristici exterioare M personalizate. Suficient pentru ca modelul Touring să ajungă la 100 km/h în doar 4,5 secunde – cu jumătate de secundă mai rapid decât în cazul precedentei generații. Iar bagajele vor fi și ele la fel de dinamice – dar mai ales multe, datorită spațiului de încărcare variabil, de 500 – 1510 litri.  

Tag-uri

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE