Noutăți

Mazda2, primele imagini spion cu noua generație

Viitoarea generație Mazda2 preia designul incitant al conceptului Hazumi și ar trebui să debuteze în toamna acestui an.

Spy-Shots of Cars

Urmând noua filosofie de design Kodo – Soul of Motion, aplicată deja de constructorul japonez celor mai recente modele din portofoliu, Mazda CX-5, Mazda6 şi Mazda3, viitoara generație Mazda2 va prelua cu modificări minime aspectul conceptului Mazda Hazumi, prezentat în cadrul Salonului auto de la Geneva 2014. Astfel, în ciuda camuflajului aplicat cu simț de răspundere pe mașina surprinsă în teste, putem identifica deja o grilă a radiatorului preluată parcă integral de la concept, faruri cu o “privire” la fel de tăioasă și stopuri cu design asemănător. De asemenea, și forma generală a caroseriei este cât se poate de similară, elementele care au dispărut în procesul de tranziție la versiunea de serie fiind evacuarea centrală dublă, oglinzile exterioare laterale extravagante, spoilerul poziționat deasupra lunetei și extractorul de aer integrat în spoilerul spate.

Viitoarea generație Mazda2 va adopta noile tehnologi Skyactive, ce vizează îmbunătățirea performanțelor dinamice cu un impact minim asupra mediului, și, după cele mai credibile zvonuri, va veni cu un nou propulsor diesel cu cilindreea de 1,5 litri. Acesta ar trebui să dispună de același raport de compresie de 14:1, care caracterizează și celelalte propulsoare din această familie, și va respecta normele antipoluare Euro 6, vizând emisii de CO2 mai mici de 90 g/km. Noutăți ar trebui să regăsim și în privința transmisiilor, fiind așteptată o nouă cutie de viteze automată cu șase rapoarte.

Mazda a produs 1 milion de modele cu tehnologie Skyactiv

Habitaclul va veni cu un design la fel de avangardist și dotări de siguranță și confort pe măsură. Sistemul multimedia va beneficia de o atenție deosebită și va dispune de o conectivitate extinsă, iar șoferul s-ar putea bucura de un Head-Up Display similar celui întâlnit la Mazda3, cu un mic ecran mobil poziționat în spatele volanului.

Noua generație Mazda2 ar trebui să debuteze în toamna acestui an la Salonul auto de la Frankfurt, debutul vânzărilor fiind programat pentru 2015.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE