Noutăți

Mazda a produs 1 milion de modele cu tehnologie Skyactiv

Recordul a fost atins la doi ani și patru luni de la debutul acestor soluții tehnice noi pe SUV-ul Mazda CX-5. Modelele Skyactiv sunt vândute în peste 100 de țări.

Mazda Skyactiv

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia celor trei autovehicule echipate cu tehnologie Skyactiv – Mazda CX-5, Mazda6 şi Mazda3 –  a depăşit 1 milion de unităţi, atingând 1.040.000 la sfârşitul lunii martie 2014. Toate cele trei modele au adoptat întreaga gamă de tehnologii Skyactiv. Reperul a fost atins la doi ani şi patru luni de la demararea producţie Mazda CX-5, în noiembrie 2011.

Test Mazda3

Mazda a dezvoltat tehnologia Skyactiv cu scopul de a oferi fiecărui model performanțe dinamice excelente, fără a neglija însă protecția mediului. Gama de tehnologii este rezultatul unor idei curajoase, raportul de compresie al motoarelor fiind de 14:1, ceea ce reprezintă un adevărat record pentru automobilele de pasageri de mare serie, în cazul dieselului fiind cel mai mic raport, iar în cazul propulsoarelor alimentate cu benzină, cel mai mare. De asemenea, s-a avut în vedere inclusiv reducerea greutăţii și adoptarea unor echipamente ce sporesc siguranța ocupanților. Noua generaţie de automobile echipate cu tehnologia Skyactiv se remarcă, de asemenea, şi prin designul Mazda KODO – Soul of Motion. Acesta vrea să exprime puterea, frumuseţea şi tensiunea specifice mişcărilor animalelor neîmblânzite.

Test Mazda6

Cu ocazia acestui eveniment, Masamichi Kogai, Preşedinte şi CEO Mazda, a declarat: “La Mazda, depunem toate eforturile pentru dezvoltarea autovehiculelor Skyactiv. Am atins cifra de 1 milion pentru că aceste modele au rezonat cu clienţii noştri peste tot în lume. În numele Mazda, daţi-mi voie să mulţumesc fiecăreia dintre persoanele care a cumpărat una dintre maşinile noastre. Având un spirit care provoacă şi depunând mult efort, Mazda va continua să creeze maşini şi mai interesante, care vor îmbogăţi viaţa proprietarilor lor. Acest lucru ne va ajuta să construim o relaţie puternică şi de durată cu clienţii noştri”.

Mazda va continua eforturile de extindere a gamei şi planifică introducerea altor 5 modele dotate cu tehnologia Skyactiv până în martie 2016. 

Mazda_6th Generation vehicles_SKYACTIV

Taguri

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE