Motorsport Știri

Maxima de LA, Cyan de racing, Scoutline pentru aventuri și un Hilux aniversar

Maxima de LA, Cyan de racing, Scoutline pentru aventuri și un Hilux aniversar

Nissan se încălzește deja pentru Salonul Auto de la Los Angeles cu o primă introducere a facelift-ului pentru modelul de top Maxim, Lynk & Co 03 pleacă la curse cu Cyan Racing, Skoda ne îmbie cu Fabia Combi Scoutline, iar Toyota aniversează 50 de ani de Hilux.

Mai este destul timp până la sfârșitul lunii viitoare când va începe LA Auto Show, însă japonezii de la Nissan deja vor să știm câte ceva despre una din noutățile pregătite – modernizarea modelului vârf de gamă, Maxima. Este doar un „teaser”, însă deja avem parte de toate dezvăluirile – cel puțin la nivel de stil, acolo unde principalele modificări vor fi operate la partea frontală, care se aliniază la cele mai recente standarde ale casei.


Lynk & Co, constructorul chinez cu legături suedeze (pe linia Geely – Volvo), se pregătește să atace pretențioasa piață europeană. Iar una dintre armele sale este și modelul Lynk & Co 03, un sedan cât se poate de clasic. Ei bine, pentru un plus de prestigiu, 03 se pregătește să debuteze la anul și în arena competițională. Și o va face cu ajutorul Cyan Racing, câștigătoarea ediției 2017 a FIA World Touring Car Cup (WTCR) – iar noi avem parte de introducerea conceptului dedicat.


Lynk & Co 03 Cyan a fost prezentat publicului cu ajutorul pilotului Thed Björk în cadrul unui eveniment desfășurat pe Fuji Raceway în Japonia, iar vestea bună este că pe baza sa constructorul chinez va dezvolta și o versiune stradală de performanță. Deocamdată nu există prea multe informații – în afară de una crucială: puterea dezvoltată va fi de 500 CP.


Skoda are o abundență de noutăți în această toamnă – la Salonul Auto de la Paris am descoperit Kodiaq RS, modelul de record de pe Nurburgring, dar și conceptul Vision RS. În plus, compania a prezentat, în exclusivitate pentru China, noua versiune coupé-SUV Kodiaq GT. Totuși, noua Fabia Combi Scoutline are mai degrabă elemente în comun cu noul Karoq Scout. Însă denumirea Scoutline este un indiciu clar – valențele de aventurier sunt în special estetice, nu tehnice.


Practic, după ce în primăvară la Geneva am văzut versiunea îmbunătățită a seriei Fabia, Skoda acum pornește la luptă cu Scoutline împotriva serie de succes Stepway de la Dacia – cu Fabia Combi Scoutline devenind un adversar destul de direct pentru Logan MCV Stepway. Și de această dată schimbările de design sunt menite să crească nivelul de robustețe, dar și prestigiul. Avem astfel jante de 16 sau 17 inch, precum și numeroase ornamente din plastic – însă Scoutline plusează cu elemente din plastic negru mat sau argintiu, precum și alte „bunătăți”: faruri și stopuri LED, Auto Light Assist, Blind Spot Detect sau Rear Traffic Alert.


Propulsoarele sunt toate în trei cilindri, de un litru – TSI și MPI – adică cu sau fără turbo. Sunt conforme cu standardul EU6d-TEMP, versiunile TSI au și filtru de particule pentru benzină, toate având standard sisteme start/stop și de recuperare a energiei la frânare. Fabia Combi Scoutline este practică, ca întotdeauna: două porturi USB în spate, podea dublă și lanternă LED detașabilă în portbagajul ce poate varia între 530 și 1395 litri.


Toyota a decis că este timpul să sărbătorească 50 de ani de existență pentru seria Hilux cu o nouă ediție specială. Dedicată în exclusivitate pieței din Marea Britanie, Toyota Hilux Invincible 50 va fi produsă, evident, în 50 de exemplare. Bazată pe versiunea Invincible, noua ediție specială are parte și de experiența specialiștilor de la Arctic Trucks. Avem astfel un kit de înălțare a suspensiei – 40/20 mm față/spate – elemente Bilstein, dar și pneuri dedicate, 265/75 BF Goodrich. Designul este dominat de componente specializate, în timp ce la interior modificările sunt minime. Sub capotă rezidă un diesel de 2,4 litri și 150 CP, legat la o transmisie automată – iar șoferul beneficiază și de ajutorul pachetului de asistență Toyota Safety Sense.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE