Știri

Lamborghini Huracan s-a vândut în 3000 de exemplare

Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan se bucură de succes în special pe piața din SUA, unde, până acum, s-au vândut 1000 de mașini.

Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan, înlocuitorul lui Gallardo, se bucură de un succes enorm la vânzări. Enorm pentru cifrele pe care le publică anual marca italiană. Dacă anul trecut Lamborghini a produs și vândut în total 2121 de mașini, anul acesta doar Huracan, modelul de bază al gamei, și-a găsit 3000 de clienți. Precedentul record îi aparținea lui Gallardo, care și-a găsit 1844 de clienți în cel mai bun an al său.

Lamborghini Asterion Concept, primul hibrid din istoria mărcii

Sub capota acestui baby Lambo se găsește un motor V10 aspirat, preluat și îmbunătățit de la Gallardo. Unitatea de 5,2 l furnizează acum 610 CP la 8250 rpm și 560 Nm la 6500 rpm. Pe lângă aceste cifre, impresionant este și faptul că motorul respectă normele Euro 6. În premieră pentru un model al mărcii italiene, Lamborghini Huracan transmite puterea celor patru roți prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj. Aceasta are șase trepte și poartă denumirea de Lamborghini Doppia Frizione.

Lamborghini Huracan_1

Performanțele lui Huracan sunt pe măsura motorizării. Mașina atinge 100 de km/h în doar 3.2 s. Huracan are o masă la gol de 1422 kg, ajunge la 200 km/h în 9.9 s, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 325 km/h. Consumul de carburant anunțat de constructor se ridică la 12, 5 l/100 km, iar emisiile de CO2 se ridică la 290 g/km.

Lamborghini Huracan_2

Lamborghini Huracan are în dotarea standard frâne ceramice. Opțional, pot fi comandate amortizoare adaptive și un sistem de direcție variabil în funcție de viteză. Supercarul italian are trei moduri de rulare denumite sugestiv Strada, Sport și Corsa, ce modifică modul în care funcțioează direcția, suspensiile și este furnizată puterea.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE