Noutăți Tehnică

La Nissan a început era taxiurilor robot

Constructorul japonez a intrat de mult timp în sectorul serviciilor de tip eco-taxi, cu ajutorul primei generații a modelului complet electric Leaf, iar de acum par pregătiți inclusiv să ofere călătorii automatizate cu taxi-uri robot.

Nissan, în parteneriat cu DeNA – o cunoscută companie din domeniul e-comerțului, ce deține printre altele platforma de telefonie Mobage, una dintre cele mai populare din Japonia – au lansat recent acasă serviciul de mobilitate „Easy Ride”. Acesta va fi lansat în orașul Yokohama în luna martie 2018 și în mod normal nu ar fi o decizie neapărat interesantă (în multitudinea de anunțuri cu privire la servicii de mobilitate) dacă nu ar implica un program inițial de testarea al… taxi-urilor robot. Momentan detaliile sunt cam puține, dar parteneriatul pare a se concentra pe accesul utilizatorilor la automobile electrice – tot Leaf-uri din prima generație – complet automatizate.

Cele două companii au început să colaboreze încă din ianuarie 2017, combinând strategia „Nissan Intelligent Mobility” cu expertiza DeNA în domeniul serviciilor mobile și al inteligenței artificiale. Momentan, cele două companii vor recruta participanți în programul pilot Easy Ride, urmând ca țelul final să fie reprezentat de posibilitatea utilizatorilor de a folosi o simplă aplicație pentru a chema, efectua călătoria și plăti – în timp ce automobilul utilizat nu va fi condus de nimeni, ci doar supravegheat de la centrul cu ajutorul unui sistem de control și monitorizare de la distanță.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE