Știri

Kia este Forte la Salonul Auto de la Detroit

Producătorul sud-coreean a avut grijă să păstreze o premieră importantă și pentru North American International Auto Show din Detroit, după lansarea conceptului Niro EV de la CES.

A treia generație a sedanului Forte a sosit în capitala tradițională a constructorilor americani cu gânduri mari – în special de a urma pe calea trasată de noul model de clasă medie Stinger. Astfel, designerii Kia au preluat o parte din agresivitatea liniilor fratelui mai mare, adaptând însă proporțiile la dimensiunile mai compacte ale modelului Forte. Nu trebuie să ne lăsăm însă înșelați de sportivitatea afișată – Forte rămâne în continuare un model accesibil, axat pe eficiență.

Astfel, propulsia este asigurată de un motor în patru cilindri de 2 litri ce funcționează conform ciclului Atkinson (de obicei un apanaj al sistemelor de propulsie hibridă), livrând 147 CP și 178 Nm, el fiind cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte sau la noua creație in-house de tip CVT, considerată mai eficientă decât transmisia automată clasică. Forte mizează și pe un plus de tehnologii pentru a cucerii clienții americani – sistemul de infotainment standard are 8 inch și suport Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce suita de sisteme de asistență este cât se poate de cuprinzătoare.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE