Știri

Kia este Forte la Salonul Auto de la Detroit

Producătorul sud-coreean a avut grijă să păstreze o premieră importantă și pentru North American International Auto Show din Detroit, după lansarea conceptului Niro EV de la CES.

A treia generație a sedanului Forte a sosit în capitala tradițională a constructorilor americani cu gânduri mari – în special de a urma pe calea trasată de noul model de clasă medie Stinger. Astfel, designerii Kia au preluat o parte din agresivitatea liniilor fratelui mai mare, adaptând însă proporțiile la dimensiunile mai compacte ale modelului Forte. Nu trebuie să ne lăsăm însă înșelați de sportivitatea afișată – Forte rămâne în continuare un model accesibil, axat pe eficiență.

Astfel, propulsia este asigurată de un motor în patru cilindri de 2 litri ce funcționează conform ciclului Atkinson (de obicei un apanaj al sistemelor de propulsie hibridă), livrând 147 CP și 178 Nm, el fiind cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte sau la noua creație in-house de tip CVT, considerată mai eficientă decât transmisia automată clasică. Forte mizează și pe un plus de tehnologii pentru a cucerii clienții americani – sistemul de infotainment standard are 8 inch și suport Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce suita de sisteme de asistență este cât se poate de cuprinzătoare.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE