Știri

Jaguar XE a fost lansat oficial la Londra

Jaguar XE

Jaguar XE a putut fi admirat până acum doar datorită unei singure imagini oficiale date publicității de către britanici. Totul se schimbă însă de acum.

Jaguar XE
Jaguar XE

Jaguar XE ar trebui să fie un rival de temut pentru Audi A4, BMW Seria 3 și Mercedes C-Class. Așadar, ar trebui să devină cel mai vândut model din gama britanicilor. Debutul oficial al lui XE a avut loc la Londra, însă mașina va putea fi admirată și la Salonul auto de la Paris, care începe în octombrie.

Jaguar XJ facelift, imagini-spion în premieră

Jaguar XE beneficiază de o platformă nouă, modulară, realizată în proporție de 75% din aluminiu. Designul exterior modern mizează pe dinamism, iar coeficientul aerodinamic este unul dintre cele mai mici din lume (Cx = 0,26).

Jaguar XE_6

La interior remarcăm combinația de culori inspirată, dar și consola centrală ce pare depășită. Sub display-ul de 8 inchi sunt amplasate o multitudine de comenzi. Selectorul pentru cutia de viteze este preluat de la fratele mai mare XF. Mașina vine cu head-up display cu laser și cu un sistem nou de infotaniment, denumit InControl.

Test comparativ: Porsche Boxster, Jaguar F-Type, Audi TT RS, BMW Z4

Despre motorizări am aflat că vor fi unele din noua generație, Ingenium, foarte eficiente. Cea mai economică motorizare va fi un diesel de 2,0 l cu consum mediu de 3,7 l/100 km și emisii de 99 g CO2/km. Va exista și un motor pe benzină supraalimentat, cu cilindree de 2,0 l. Vârful de gamă va fi XE-S, ce apare în imagini. Acesta împrumută un V6 de 3,0 l cu 340 CP și 450 Nm de la F-Type. XE-S va folosi standard o cutie automată cu opt rapoarte, preluată de la ZF și poate atinge 100 km/h în 4.9 s.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE