Noutăți Tehnică

Infiniti QX50, cel mai avansat model al companiei din toate timpurile

Noua generație a crossover-ului a fost prezentată și detaliată cu doar câteva zile înainte de premiera oficială în fața publicului de la Salonul Auto din Los Angeles, promițând să fie cel mai avansat tehnologic model al constructorului japonez.

De această dată accentul nu este pus pe elementele de design ale noii generații a crossover-ului – prima imagine oficială relevă asemănările cu prototipurile ce l-au precedat: QX Sport Inspiration Concept, lansat în cadrul Beijing Motor Show din China anul trecut și QX50 Concept, ce a fost prezentat anul acesta în ianuarie în cadrul North American International Auto Show – NAIAS – din Detroit. În plus, nu avem oricum toate elementele – spatele și interiorul nu au fost dezvăluite încă.

În schimb, știm că noul crossover compact reprezintă o triplă premieră tehnologică pentru Infiniti – sosind cu o platformă tehnică complet nouă, cu 23% mai rigidă decât înainte. De asemenea, QX50 are parte de cele mai noi tehnologii ale părintelui Nissan – inclusiv sistemul ProPilot Assist, semi-autonom (ce a debutat în America pe Rogue) și cu capabilități single-lane pe autostradă. Însă cea mai importantă noutate adusă de SUV-ul (ce se trage din vechea serie EX) QX50 este cu siguranță introducerea noului propulsor VC-Turbo, primul motor destinat unei aplicații de serie ce beneficiază de o gamă variabilă a compresiei.

Compania numește noua unitate un „progres crucial în designul motorizărilor cu combustie” – fiind capabil să își modifice pe loc rata de compresie pentru a oferi performanțe maxime sau eficiență, în funcție de necesități. Turbo-ul de 2 litri în patru cilindri are inclusiv un cuplu similar cu al unui propulsor diesel comparabil, oferind 268 CP și 380 Nm. Sprintul la 60 mph (96 km/h) durează 6,3 secunde și viteza maximă atinsă este de 230 km/h – în timp ce consumul mediu este de 8,7 l/100 km (FWD) sau 9 litri în configurație AWD.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE