Știri

Hyundai oferă și primele detalii despre varianta pentru Europa a SUV-ului Santa Fe

Constructorul sud-coreean a dezvăluit recent și primele detalii, poze și informații oficiale despre versiunea europeană a celei de-a patra generații a popularului SUV Santa Fe, după ce în trecut am aflat mai totul despre cea locală din Coreea și cea destinată Statelor Unite.

Noua generație Santa Fe are o lungime de 4.770 mm, o lățime de 1.890 mm si un ampatament de 2.765 mm, designul fiind consecvent indiferent de regiunea unde va fi comercializat SUV-ul. În Europa va fi disponibilă direct versiunea cu șapte locuri – însă cu câteva îmbunătățiri ergonomice majore: geamurile secundare au fost mărite cu 41%, iar pentru al doilea rând de scaune, spațiul la picioare a crescut cu 38 mm, iar scaunele au fost înălțate cu 18 mm. Spațiul la cap pentru cel de-al treilea rând a fost îmbunătățit cu 22 mm, în timp ce locurile din față sunt acum reglabile electrice în zece direcții diferite. Nu în ultimul rând, spațiul pentru bagaje a crescut cu 40 de litri, la 625 litri (VDA), iar Santa Fe este echipată cu sistemul de tracțiune integrala HTRAC.

Santa Fe este disponibil în două versiuni de motorizare diesel și una pe benzină, care au fost modificate pentru a corespunde noilor standarde Euro 6C. Propulsorul standard R 2,0 diesel este disponibil în două variante: 150 CP (110 kW) și 182 CP (134 kW), asociat unei transmisii manuale cu șase trepte sau noii transmisii automate cu opt rapoarte (AT). Puternicul 2,2 litri CRDi are 197 CP (144 kW), eficienta fiind îmbunătățită cu 3% pana la 4 %, datorită asocierii cu transmisia automată cu opt trepte. Motorul Theta II 2,4 litri pe benzină dezvoltă 185 CP (136 kW). Nu în ultimul rând, Santa Fe aduce cu sine în Europa și suita Hyundai SmartSense – ce include noile sisteme Rear Occupant Alert, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist sau Safety Exit Assist.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE