Știri

Honda Insight Prototype hibridizează Detroit-ul

Constructorul Japonez se pregătește – cu grijă, dovadă preview-ul realizat cu Insight Protoype – să reintroducă numele Insight, un model ce va ajunge foarte curând la a treia generație și își va relua astfel eterna dispută cu Toyota Prius.

Dacă sunteți fani ai automobilelor ecologice, atunci poate știți că Honda – nu Toyota – a fost primul producător auto care lansa un model de serie hibrid (Insight) pe piața din America de Nord. Totuși, istoria consemnează succesul incredibil al concurentului Toyota Prius, lansat la doar câteva luni distanță – în timp ce Honda Insight a rămas eternul rival din umbră. Nu este de mirare astfel decizia companiei de a abandona numele odată cu oprirea producției, în 2014, a celei de-a doua generații.


Anul acesta, în fața publicului mondial adunat la North American International Auto Show din Detroit, Honda mai face o încercare – anunțând întoarcerea modelului Insight prin intermediul noului Insight Prototype, un concept extrem de aproape de modelul de serie. Noua generație face parte din efortul Honda de a-și electrifica majoritatea modelelor din gamă până în 2030, cu Insight fiind evident inspirat la nivel de design de noua generație a compactei Civic. Stilistic el diferă de Civic mai ales prin prisma modificărilor de natură a eficientiza aerodinamica, și chiar dacă jantele de 19 inch nu vor ajunge în producția de serie ne așteptăm ca acesta să fie în proporție covârșitoare designul final.


Interiorul nu va fi prezentat încă, decât sub formă de schiță digitală, dar deja știm că pe lângă farurile și stopurile LED de la exterior noul Insight va avea în cabină un instrumentar de bord complet digital de 7 inch, un sistem infotainment cu ecran touchscreen de 8 inch (Android Auto, Apple CarPlay, actualizări OTA prin Wi-Fi), ciudatul schimbător electronic dar și suita de sisteme de asistență Honda Sensing. În ceea ce privește sistemul de propulsie, avem parte de o nouă versiune a sistemului hibrid proprietar, ce va includ un motor clasic de 1,5 litri ce funcționează conform ciclului Atkinson.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE