Motorsport Știri

Honda Civic Type R stabilește timpii de referință pe cinci dintre cele mai importante circuite europene

Hungaroring 1

În completarea recordului obținut pe cel mai dificil circuit din lume (Nurburgring) în luna mai a anului 2014, noul Civic Type R a plecat într-un adevărat tur de forță pe circuitele Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza, Estoril și Hungaroring în încercarea de a demonstra că filozofia „A race car for the road“ este un deziderat cât se poate de real.

Aventura echipei Honda început în luna aprilie, pe legendarul circuit Silverstone, acolo unde vremea tipic britanică l-a împiedicat pe multiplul campion BTCC Matt Neal să seteze un timp de referință. O lună mai târziu, echipa s-a întors și a obținut recordul căutat, cu un timp de 2 minute și 31,85 secunde.

În luna mai a venit timpul circuitului belgian Spa Francorchamps, acolo unde noul membru al echipei Honda WTCC, Rob Huff, a setat un nou record în categoria mașinilor cu tracțiune, cu un timp de 2 minute și 56,91 secunde.

Cu două dintre cele mai dificile trasee europene bifate de noul Type R a venit rândul circuitului Monza. În spatele volanului s-a aflat Norbert Michelisz, un alt pilot cu experiență ce activează în cadrul echipei Honda WTCC. Ca și în cazul precedentelor două circuite, recordul a fost realizat și în Italia, cu un timp de 2 minute și 15,16 secunde.

Honda Civic Type R sets new benchmark time at Monza with Honda WTCC's driver Norbert Michelisz
Honda Civic Type R sets new benchmark time at Monza with Honda WTCC’s driver Norbert Michelisz

Următorul pe listă a fost circuitul din Estoril, Portugalia, unde a venit rândul lui Tiago Monteiro să evolueze pe teren propriu. Din păcate pentru pilotul portughez, un accident survenit în etapa WTCC din Germania l-a împiedicat să se urce la volan așa că a fost înlocuit în ultima zi de Bruno Correia, pilot pe Safety Car-ul din WTCC. Chiar dacă a fost chemat cu doar o zi înainte, Bruno s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, setând un timp de referință de 2 minute și 4,08 secunde.

Ultimul circuit de pe listă, Hungaroring, i-a oferit ocazia lui Norbert Michelisz să urce pentru a doua oară la volan, de data aceasta pe circuitul unde și-a lansat cariera de pilot. După cum era de așteptat, pilotul maghiar a confirmat experiența competițională printr-un nou record, cu un timp de 2 minute și 10,85 secunde.

Cu această ocazie, noul Type R și-a încheiat aventura europeană cu cinci recorduri pe cinci dintre cele mai importante circuite europene. Merită menționat faptul că cele cinci recorduri au fost realizate folosind o versiune de serie Civic Type R, fără modificari de ordin tehnic.

Echipa AMS

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE