Salonul Auto de la Geneva Știri Video

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon (video)

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon

Honda a operat un mic facelift pentru gama Civic Type R și a introdus două noi versiuni: Sport Line și Limited Edition. Peugeot introduce un pickup – Landtrek. Volkswagen este și el gata de lucru cu noul Caddy. Iar noul Seat Leon este sportiv în stil Cupra.

Toate modelele din familia Civic Type R primesc o serie de modificări tehnice și stilistice pentru MY2020. Totul joacă un rol – schimbările de design de la partea frontală duc la creșterea cu 13% a deschiderii pentru aerisirea centrală. Aceasta, la rândul său, conduce la o îmbunătățire cu până la 10 grade a răcirii în condiții extreme, cum ar fi parcursurile pe circuit. Atât suspensia cât și sistemul Adaptive Damper au fost îmbunătățite, iar sistemul de frânare are performanțe crescute datorită utilizării unor noi componente. În plus, acesta reduce masa automobilului cu 2,5 kg.

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon

La interior, Civic Type R se întoarce la comenzile fizice pentru sistemele de infotainment și climatizare, iar Honda introduce și un nou schimbător plus un volan îmbrăcat în Alcantara. Noi sunt și sistemul Active Sound Control (ASC) sau LogR, un înregistrator al datelor de performanță. Și mai important, Type R poate fi achiziționat în Europa și în două noi versiuni: Limted Edition și Sport Line. Prima se transformă în cel mai extrem hot hatch al seriei – iar clienții europeni au la dispoziție doar 100 de exemplare.

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon

Civic Type R Limited Edition primește jante BBS de 20 inch, pneuri Michelin Cup 2, dar și o nouă culoare exclusivă – „Sunlight Yellow” și emblemă „dark chrome”. Civic Type R Limited Edition se remarcă la interior prin scaunele scoică și volanul de culoare roșie. Inginerii Honda au reușit să câștige 47 kg comparativ cu versiunea GT, renunțând la sistemele de infotainment și climatizare, precum și la o mulțime de elemente de insonorizare. Clienții care își doresc o apariție mai discretă vor avea la dispoziție, în schimb, noua versiune Sport Line – aceasta se remarcă prin culoarea Racing Blue și pornește de la €41.490 în Germania. Toate au parte de același propulsor de 320 CP / 400 Nm care permite un sprint la 100 km/h în 5,7 secunde.

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon

Peugeot a prezentat un nou cărăuș pentru piețele din Africa și America Latină – pickup-ul Landtrek. Acesta are trei variante de caroserie, două versiuni – „Workhorse” sau „Multipurpose”, precum și tracțiune integrală. Landtrek a fost dezvoltat în parteneriat cu producătorul chinez Changan și împarte platforma tehnică cu modelul Kaicheng F70. Lungimea ajunge la 5,39 metri, iar capacitatea de încărcare la 1,2 tone – cea de tractare fiind de 3 tone. Propulsia este asigurată de un motor pe benzină de 210 CP și 320 Nm sau un 1.9 diesel de 150 CP / 320 Nm – ambele fiind disponibile în configurații 4×2 sau 4×4.

Honda Civic Type R Limited sau Cupra Leon

Volkswagen a prezentat cea de-a cincea generație a modelului comercial Caddy. Clienții europeni vor putea comanda versiunea de pasageri, cea cargo sau noul Caddy Maxi cu ampatament extins. Cel din urmă are suficient spațiu în spate pentru a încărca doi euro-paleți standard. Noul Caddy are anumite trăsături comune cu a opta generație a compactului Golf – iar acest aspect nu este întâmplător. Și Caddy utilizează tot versatila platformă MQB, iar motorizările sunt din noua generație. Există opțiuni CNG, pe benzină (1.5 TSI) sau noul 2.0 TDI cu sistem Twindosing. Mai sunt opțiuni pentru cutii manuale sau DSG, precum și cu tracțiune față sau integrală.Noul Seat Leon trece deja în zodia sportivă Cupra, înaintea Golf-urilor GTD/GTI sau a cehoaicei Octavia RS. Leon se alătură modelelor Ateca și Formentor în gama noului brand dinamic Cupra. al fel ca versiunile standard, Cupra Leon va fi disponibil atât în format hatchback, cât și ca Sportstourer. Divizia spaniolă oferă, pentru prima oară, o versiune electrificată – un sistem PHEV de 1.4 litri + motor electric și 242 CP / 400 Nm. Pentru cei clasici există două opțiuni TSI cu tracțiune față și diferențial electronic – de 242 CP / 370 Nm sau 296 CP și 400 Nm. Doritorii de tracțiune integrală vor avea parte de Cupra Leon Sportstourer și 306 CP – suficient pentru un sprint la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE