Noutăți

Guvernul francez va prelua controlul PSA, alături de Dongfeng

Guvernul francez și constructorul Dongfeng, deținut de statul chinez, vor face o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro prin care vor prelua un procent egal de acțiuni la PSA.

i-408_1001pc044

Un acord cu privire la soarta PSA Peugeot-Citroen ar putea fi semnat în cursul acestei luni. Chinezii de la Dongfeng și guvernul francez vor prelua fiecare între 20 și 30% din companie. Astfel va fi realizată o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro, scrie Automotive News Europe.

Dongfeng se arată interesat de PSA

Familia Peugeot va pierde controlul companiei fiind nevoită să renunțe la o parte din drepturile de vot (38,1% în prezent) și să reducă propriul pachet de acțiuni de la 25,4%, la o valoare care le va diminua foarte mult influența în companie.

Prima mașină chinezească de cinci stele la EuroNCAP

Majorarea de capital este în fapt o înțelegere politică între statul francez și cel chinez, acționar majoritar al Dongfeng. Afacerea include și o componentă investițională în parteneriatul dintre PSA și Dongfeng din China. O parte din banii destinați majorării de capital vor fi investiți în extinderea capacităților de producție din această țară.

Valoarea de piață a PSA Peugeot-Citroen este în prezent de 4,4 miliarde de euro, cele 3 miliarde injectate urmând să reprezinte peste 40% din noua structură de capital. GM deține în prezent 7% PSA, dar participația lor se va reduce procentual odată cu majorarea de capital.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE