Știri Tehnologie

Ford și VW devin aliați… comerciali, Audi are lider nou dar și preocupări fuel cell cu Hyundai

Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat recent inițierea unui parteneriat strategic pentru o posibilă alianță – inițial în domeniul autovehiculelor comerciale. În același timp, la Audi tumultul arestării CEO-ului a dus la numirea unui nou lider al mărcii din Ingolstadt.

Așa cum a aflat deja o lume întreagă, pe 18 iunie CEO-ul Audi, Rupert Stadler, a fost arestat de autoritățile germane în legătură cu scandalul Dieselgate – iar de a doua zi îndatoririle sale ca membru în Consiliul director al Audi și VW AG au fost suspendate. Conform companiei, Audi a transferat responsabilitățile lui Stadler, temporar, lui Abraham Schot – care până atunci se ocupa doar de zona de vânzări și marketing.

În schimb, părintele Volkswagen AG a decis că este timpul pentru o nouă alianță strategică – cu americanii de la Ford, semnând un MOU (Memorandum of Understanding) pentru un parteneriat strategic care – cel puțin momentan – nu va include și schimburi de acțiuni sau preluări în subordine. Deocamdată cele două companii au dezvăluit foarte puține detalii cu privire la noua înțelegere – anunțând doar faptul că sunt explorate diverse potențiale proiecte, practic doar cel din zona autovehiculelor comerciale fiind în acest moment sigur.

Să ne întoarcem un pic la Audi – care la rândul său a intrat într-un nou parteneriat, cu sud-coreenii de la Hyundai. Agrementul dintre cele două companii este foarte specializat – se referă strict la tehnologiile „fuel cell”, urmând ca Audi și Hyundai să facă schimb de patente și să obțină acces reciproc la tehnologii non-competitive. La fel ca japonezii de la Toyota, Hyundai și Audi plănuiesc să aducă tehnologia pilei de combustibil mai repede și mai eficient în producția de serie – propulsia pe bază de hidrogen fiind considerată o alternativă sustenabilă viabilă datorită timpilor de realimentare foarte reduși, precum și a posibilității obținerii unor autonomii foarte bune, apropiate de modelele convenționale.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE