Știri

Ford și Renault au noi centre, Muzeul Mercedes-Benz este gata pentru Cupa Mondială

Constructorul american continuă să investească în România și în Craiova, Grupul Renault și Franța devin un hub central pentru activitățile de electrificare ale Alianței, în timp ce activitățile pe timp de vară ale faimosului Muzeu Mercedes-Benz includ și vizionarea tuturor partidelor de la Cupa Mondială din Rusia.

Primul Centru European de Resurse și Angajament (CRAF) va fi deschis la Craiova, al patrulea astfel de centru la nivel global – și urmează să fie condus de partenerul non-profit Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL) într-un sediu oferit de către autorități, devenind un centru dedicat antreprenorialului social. Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a constructorului, și GlobalGiving, partenerul său internațional, sunt în spatele acestui nou program ce presupune o investiție de 1 milion de dolari pe o perioadă de patru ani. Aici studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic – important va fi impactul pozitiv exercitat asupra creșterii locurilor de muncă, a potențialului economic și a calității vieții locuitorilor din regiunea Oltenia.


Ne mutăm în Franța, unde Grupul Renault a dezvăluit recent intenția de a transforma Franța într-un centru de excelență pentru vehicule electrice – nu doar ale Renault, ci inclusiv ale alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Conform planului strategic „Drive The Future”, grupul francez va investi peste un miliard de euro pentru dezvoltarea și producția automobilelor electrice în hexagon. Mai exact, compania intenționează să introducă o arhitectură electrică complet nouă la fabrica din Douai, utilizabilă la nivelul întregii alianțe și produsă la a doua locație pentru modele Renault din țară. Centrul de producție de la Flins va rămâne singura locație de producție a modelului Zoe, aici urmând să fie construită și noua generație – cu planuri pentru dublarea capacității de producție. La situl din Cleon – unde se produc motoare electrice – capacitatea va fi triplată, din 2021 urmând să fie produsă o nouă generație a sistemului de propulsie EV. Nu în ultimul rând, la Maubeuge se vor face investiții pentru producția viitoarei generații a familiei Kangoo, aici fiind inclusă și versiunea complet electrică Kangoo Z.E.


În schimb, la Stuttgart, la Muzeul Mercedes-Benz, avem parte de activități mai potrivite perioadei în care cei mai tineri sunt în „concediu” – pe parcursul verii, între 14 iunie și 9 septembrie. Pasionații de gastronomie vor putea degusta preparatele noului „All Time Stars Summer Lounge”, sau se vor putea reuni în fiecare duminică pentru un picnic sau deja celebrele întâlniri “Cars & Coffee” (cu tematică clasică, de această dată) în timp ce melomanii și cinefilii vor avea parte de Mercedes-Benz Concert Summer (5-8 iulie) și de Open-Air Cinema (16 August – 2 Septembrie). Desigur, vara lui 2018 stă sub Cupei Mondiale din Rusia – iar Mercedes-Benz Museum nu face excepție: toate meciurile vor fi transmise live pe scena în aer liber din campus, zona având locuri pentru nu mai puțin de 1000 de persoane, care vor putea vedea desfășurarea acțiunii pe un ecran de 24 metri pătrați. Vedete „clasice” ale naționalei Germaniei vor fi prezente și ele – Benedikt Höwedes, campion mondial cu naționala sa, sau portarul Helmut Roleder – fost component al echipei locale VfB Stuttgart și al naționalei, Helmut Roleder.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE