Știri

Ford anunță pentru NAIAS primul său crossover ST

Constructorul american va lansa la Salonul Auto de la Detroit – North American International Show – versiunea cu facelift a modelului SUV de clasă medie Edge, însă principala noutate este de fapt introducerea primului crossover purtând sigla ST a departamentului Ford Performance.

Ford a folosit până acum titulatura ST Line pentru anumite modele crossover/SUV, însă de această dată versiunea restilizată Edge este – momentan oficial doar pentru piața Americană – disponibilă și ca model separat ST, plasat deasupra versiunii de vârf locale, Edge Sport. Înainte de toate, să vorbim însă un pic de modificările aduse noului Edge, deoarece este foarte posibil ca și modelul European să le încorporeze cât de curând.


Astfel, SUV-ul Edge cu facelift sosește cu modificări destul de pronunțate din punct de vedere stilistic – faruri LED standard, o parte frontală complet restilizată (bară, grilă, capota motorului) și o ambianță în două tonuri în spate, mulțumită unei noi inserții din plastic negru sub lunetă. Tot standard sunt oferite și mai multe sisteme de asistență: alertă de coliziune frontală, asistență pre-coliziune, monitorizare a unghiului mort, asistență la păstrarea benzii dar și faruri automate pe faza lungă. Motorizarea de bază pentru SUA – turbo-ul în patru cilindri de 2 litri – are de acum cu 5 CP în plus, pentru un total de 250, și este legat de acum la o cutie de viteze automată cu opt trepte, controlată din interior de un nou selector rotativ, sosit în locul levierului tradițional.


Noutate absolută pentru întreaga gamă crossover Ford, Edge ST folosește același propulsor de pe versiunea Sport – biturbo V6 de 2,7 litri – însă puterea crește de la 315 CP/ 475 Nm la 335 CP și 515 Nm, fiind cuplat standard la noua cutie automată cu 8 trepte și un sistem inteligent de tracțiune integrală. Modificările vizuale – grilă mesh, inserții în bara față, noi praguri și o bară spate specială, cu evacuări trapezoidale – sunt dublate de cele aduse trenului de rulare, ce includ un tuning special pentru suspensie și, opțional, frâne mai performante.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE