Magazin Noutăți

Fiat Chrysler Automobiles se apucă de restaurat modele Alfa, Fiat, Lancia sau Abarth

Constructorul italo-american nu a decis brusc să abandoneze business-ul extrem de profitabil al producției de automobile noi, ci doar s-a gândit la fel ca alte companii (spre exemplu Jaguar Land Rover Classic) că este cazul să aibă grijă și de pasionații de modele istorice.

Iar noua divizie – denumită „Reloaded by Creators” – va avea cu siguranță destul de lucru ținând cont de moștenirea numeroaselor modele legendare din panoplia mărcilor Alfa Romeo, Fiat, Lancia sau Abarth. Noua subunitate se va ocupa cu comercializarea de modele retro „restaurate la nivelul glorios al originalului, aspect garantat chiar de constructor” – fondurile obținute fiind utilizate pentru a găsi alte modele istorice, pentru restaurarea lor și includerea în propriile colecții istorice ale fiecărui producător în parte.

Practic, FCA vrea ca Reloaded by Creators să devină un adevărat „proiect cultural inspirat din practica muzeelor de artă din patrimoniul mondial” – anunțul înființării noii unități fiind făcut într-un cadru adecvat: expoziția de automobile clasice Retromobile desfășurată la Paris. Acolo, FCA a prezentat și primele cinci proiecte – două Alfa Romeo, un Spider din 1991 și un SV din 1989, două Lancia, o Fulvia Coupe Montecarlo din 1973 și un Appia Coupe din 1959, precum și un Fiat foarte special realizat de Pininfarina, un 124 Sport Spider Spidereuropa din 1981.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTER



CATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE