Știri

Fiat 500 are parte de un „mini-facelift” la Salonul Auto de la Chicago

De la început se impune o precizare – aici discutăm despre versiunea pentru America a micului citadin clasic-modern, rămâne de văzut dacă constructorul italian va implementa aceste schimbări și pentru Europa.

Versiunea pentru 2018 a micului Fiat 500 în specificație pentru SUA are parte practic de un „mini-facelift” – la timp pentru prezentarea sa la Chicago Auto Show (America pare să iubească evenimentele auto iarna – CES și NAIAS în ianuarie, Chicago în februarie). Cea mai importantă modificare o reprezintă renunțarea la propulsorul aspirat natural de 1,4 litri (101 CP, 131 Nm) și introducerea tot a unui motor de 1,4 litri, însă supraalimentat și capabil astfel de prestanțe de mini-hot hatchback, datorită celor 135 și 203 Nm, acesta din urmă fiind cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte sau una automată cu șase.


Îmbunătățirile aduse modelului 500 mai includ și trei noi culori – Brillante Red, Mezzanotte Blue Pearl și Vesuvio Black Pearl – în timp ce versiunile Pop și Lounge au de acum noi funcționalități standard: jante din aliaj de 16 inch, un nou sistem de frânare, mai performant, o suspensie sport și cameră dorsală ParkView. Pentru versiunea de top 500 Abarth noutățile sunt mai subtile – noi jante de 16 inch Hyper Black, precum și pistonași roșii pentru sistemul de frânare.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE