Știri Video

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2 (video)

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Renault a decis că este timpul pentru o reînnoire a gamei Megane, prezentând în același timp și noul plug-in hybrid Megane E-Tech. Varianta îmbunătățită a japonezei Mazda2 își face debutul pe piețele din Europa. În plus, avem noutăți și de la Alpine sau Lotus.

Constructorul francez a operat un facelift subtil – în special de natură tehnică – la nivelul întregii game Megane: Hatchback, Estate, R.S. Line, R.S. şi R.S. Trophy. De notat, singura modificare exterioară este reprezentată de introducerea noilor faruri LED Pure Vision. În plus, familia Megane primește de acum noua versiune sportivă R.S. Line. Aceasta va înlocui echiparea GT Line. Versiunile sportive R.S. au de acum același propulsor, 1.8 turbo de 300 CP – acesta are un cuplu crescut la 420 Nm (+30 Nm) pentru versiunile echipate cu transmisia EDC (400 Nm pe manuală).

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Schimbările vizibile au fost operate la interior, acolo unde gama Megane primește sistemul multimedia Easy Link. Acesta include un instrumentar de bord nou, digital, de 10,2 inch și un nou ecran multimedia de 9,3 inch. Pentru a îmbunătăți siguranța și confortul, Renault introduce și „Asistentul în trafic și pe autostradă”, un sistem semi-autonom de Nivel 2. Marea noutate pentru Megane FL este reprezentată de introducerea modelului Megane E-Tech Plug-In. Noul sistem hibrid reîncărcabil (PHEV) dispune de 160 CP și este format dintr-un motor de 1.6 litri, două motoare electrice și o cutie de viteze „multimode”. Noul Megane E-Tech Plug-in are un acumulator de 9,8 kWh și o autonomie EV, în ciclul combinat WLTP, de 50 km.

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Versiunea actualizată a micului model japonez Mazda2 își face debutul european – cu un plus de personalitate la nivel stilistic și cele mai noi tehnologii la bord. Faceliftul a atras modificări ale spoilerelor, redesenarea farurilor LED și a stopurilor, sau introducerea unei noi grile și jante din aliaj de 16 inch. În habitaclu, Mazda2 vine cu noi combinații pentru tapițerie și materiale mai premium – piele albastră/gri pe Takumi Plus, tapițerie textilă neagră/maro pe Challenge și Takumi. Scaunele au fost redesenate iar interiorul este mai bine insonorizat, în timp ce echiparea de top include volan încălzit sau unitate HMI cu ecran de 7 inch și conectivitate Apple CarPlay / Android Auto.

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Mazda2, în versiunea 2020, este oferită cu motorul Skyactiv-G pe benzină de 1.5l și 90 CP. Mica citadină va ajunge la 100 km/h în 9,8 secunde, iar propulsorul este conectat la o transmisie manuală pentru o eficiență sporită. De altfel, modelul subcompact etalează și cele mai noi tehnologii ale casei – sistemele Mild-Hybrid și i-stop actualizat, dar și dinamicul G-Vectoring Control Plus. Versiunea de bază, Mazda2 G90 Challenge, are un preț de achiziție – în România – de 14.190 euro. Urmează Mazda2 G90 Takumi la 16.190 € și modelul de top Mazda2 G90 Takumi Plus de la 16.690 €. În plus, Mazda a sărbătorit recent și 100 de ani de existență.

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Nu este încă disponibilă la noi, însă și britanicii de la Lotus au o versiune nouă în gamă: Evora GT410. Este varianta de bază a seriei, fiind un model complementar recentei Evora GT410 Sport. Costă 99.900 euro în Germania, fiind cu 11.000 de euro mai accesibilă decât varianta Sport. Și totuși, aduce numeroase îmbunătățiri – scaune Sparco, AC, sistem de infotainment cu navigație și Apple CarPlay. În plus, se adaugă noi elemente de insonorizare, o suspensie mai confortabilă și jante de 19/20 inch încălțate cu pneuri all-season Michelin Pilot Sport 4S.

Facelift: Renault Megane E-Tech & Mazda2

Alpine a participat pentru a trei oară la „International Automobile Festival (FAI)”, pentru 2020 pregătind conceptul A110 SportsX. Alura de SUV este cât se poate de intenționată – prototipul este un omagiu adus originalului A110, în special exemplarului care a triumfat la ediția din 1973 a faimosului Raliu Monte Carlo. Pe lângă suportul de lunetă pentru schiuri, A110 SportsX mai are o suspensie ridicată cu 60 de mm și evazări generoase ale aripilor (+80 mm).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE